Miles Elliot je za ulogu Elija osvojio nagradu za najbolju izvedbu mladog glavnog glumca na 35. dodjelama Young Artist Awards.

Financijski savjetnik Ken Matthews prijavi se za poziciju savjetnika u kampu za napuštenu djecu da bi impresionirao potencijalnog klijenta. Dodijele ga dječaku Eliju, 10-godišnjaku koji je odlučio da će mrziti kamp. No, kada Ken otkrije Elijevu mračnu prošlost, njegova se apatija pretvara u suosjećanje. Je li prekasno da pomogne dječaku kojeg nitko ne želi? Inspiriran istinitim pričama o običnim ljudima koji pomažu zlostavljanoj i zanemarenoj djeci.

Miles Elliot je za ulogu Elija osvojio nagradu za najbolju izvedbu u kategoriji mladog glavnog glumca na 35. dodjelama Young Artist Awards.

Redatelj filma Jacob Roebuck objasnio je kako se za snimanje ove priče odlučio nakon što je bio „primoran“ osoblju jedne crkve pridružiti se u ljetnim misija po zemlji. U biltenu misija uočio je mogućnost da se pridruži programu „Royal family kids Camp“ za pomoć zlostavljanoj i zanemarenoj djeci u dobi između 9 i 12 godina. Rekao je kako je u svom srcu osjetio poziv i potrebu da pomogne toj djeci. Iako nije imao nikakvog iskustva u radu s djecom, pogtovo sa zlostavljanom djecom, Roebuck je smatrao da je važnije pokušati nego ignorirati problem.

U kampu je radio s dva dječaka, Brandonom i Angelom. Prema Roebuckovim riječima, tjedan kada je stigao u kamp bio je ujedno najteži i najbolji tjedan njegova života. Tada je naučio što znači voljeti dijete koje nitko ne želi.

Isksutvo iz kampa i kako naučiti voljeti napuštene postalo je srž prije koju je želio ispričati filmom „Kamp nade“. Njegov je cilj bio da ljudi nakon gledanja filma sami sebi postave pitanja „zašto mi je teško povezati se s djecom?“ te „zašto je muškarcima tako teško biti otac?“. Roebuck se nakon premijere filma otvorio u jednom inervjuu priznavši da je i sam većinu svog djetinjstva bio odvojen od svog oca, ali da mu je otac uvijek govorio da ga voli.

Djeca koju je Roebuck upoznao u kampu „Royal family kids Camp“ nikada nisu čula te riječi što ih je činilo ljutima. U kampu su dobila priliku prvi puta osjetiti bezuvjetnu ljubav i podršku. Za uzvrat, svi koji su radili s djecom u kampu su naučili da svatko ima kapacitet voljeti u količini koju nikada prije nisu iskusili.
 

Nadahnjujuću priču filma 'Kamp nade' ne propustite gledati u nedjelju u popodnevnom terminu na Domi TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju