Nastavak kultnih filmova postigao je planetarni uspjeh

Jedne noći u Detroitu, tijekom pucnjave u garaži, policajac Axel Foley (Eddie Murphy) vidi kako njegova šefa inspektora Douglasa Todda (Gil Hill) ubija lijepo odjeveni muškarac. Prije smrti, inspektor Todd zamoli Axela da uhvati krivca i on mu obeća da će to učiniti. Axel počinje istraživati te auto ubojice nalazi na Beverly Hillsu u Kaliforniji. Ondje se ponovno sastaje s prijateljem Billyjem Rosewoodom (Judge Reinhold) koji mu kaže da je John Taggart otišao u mirovinu i živi u Arizoni.

Billy sada ima novog partnera, Jona Flinta (Hector Elizondo). Axel provjeri zabavni park u kojemu je našao automobil te otkrije da je vlasnik Dave Thornton (Alan Young). Kada se u parku dogodi nesreća, Axel spašava dvoje djece i nakon toga odlazi k šefu osiguranja parka Ellisu De Waldu (Timothy Carhart). Axel odmah prepozna da je on ubojica inspektora Todda.

Jon ne želi u to vjerovati jer mu je DeWald prijatelj. Ellis vodi boksačke mečeve i park mu služi kao paravan. Axel se zaljubi u Janice Perkins (Theresa Randle) koja radi u parku. Kada Davea upuca jedan od DeWaldovih ljudi, policija optuži Axela. Uz Billyjevu i Jonovu pomoć, Axel mora dokazati nevinost i osvetiti se DeWaldu.

Produkcija filma bila je privremeno zatvorena kako bi omogućila vrhunskoj tvrtki Paramount da maksimalno iskoristi ogroman proračun filma. Izvorno procijenjena na 55 milijuna dolara, zarada je na kraju iznosila više od 70 milijuna dolara. Od ukupnog iznosa, 15 milijuna dolara bila je plaća Eddieja Murphyja.

Film "Policajac s Beverly Hillsa 3" ne propustite pogledati u nedjelju u večernjem terminu na Doma TV-u!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju