Pogledajte zašto je Rachel Mcadams dobila uogu u najromantičnijem filmu svih vremena

Film "Bilježnica" snimljen je prema istoimenoj knjizi Nicholasa Sparksa iz 1996.

Ryan Gosling za ulogu se pripremao tako što je prije snimanja filma proveo dva mjeseca u Charlestonu, Sjevernoj Karolini gdje je svakoga dana izrađivao namještaj. Kuhinjski stol koji je upotrijebljen u film izradio je on sam dok se pripremao za ulogu Noe.

Glumac je u filmu nosio smeđe kontaktne leće jer je glumac James Garner koji je glumio starog Nou imao smeđe oči, dok Gosling ima plave.

Rachel McAdams je za potrebe uloge išla na satove baleta i vježbala s fonetičarima kako bi imala što uvjerljiviji južnjački naglasak.

Prema riječima redatelja Nicka Cassavetesa, Ryan Gosling i Rachel McAdams u početku se nisu dobro slagali te je Gosling inzinstirao na tome da zamijene glumicu.

Rachel McAdams je scenarij za film dobila samo večer pije audicije, dok je bila na premijeri drugog filma. Bez obzira na to, pobijedila je devet drugih djevojaka u konkurenciji uključujući Jessicu Biel. Pogledajte video nevjerojatne Rachel McAdams i uvjerite se zašto je upravo ona najbolja za ulogu Allie.

Četrdesetih godina prošlog stoljeća imućna obitelj Hamilton te njihova 17-godišnja kći Alie (Rachel McAdams) dolaze na odmor u ljetnikovac u malenom mjestu. Lokalnom dečku Noi Calhounu (Ryan Goslin) Alie odmah zapne za oko. Njezin osmijeh osvoji ga već pri prvom susretu te ju poziva na spoj. Početak je to prave ljetne romanse i svega što ide s tim. Noah je siromašan dečko iz radničke klase, zaposlen u drvnoj industriji, što se neće svidjeti Alienim roditeljima koji se žestoko protive ovoj vezi. Kao i svaka ljetna ljubav i ova brzo završava te se Alie najesen vraća kući u New York. Prije nego što će otići u rat, Noah piše Alie, no sva pisma završavaju u rukama Alieine majke…

Ljubitelji romantike, nikako ne propustite pogledati film "Bilježnica" u subotu u večernjem terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju