Urnebesni skečevi na platnu, ali i iza njega

Film "Oceanovih 12" kriminalistička je komedija iz 2004. godine i nastavak filma "Oceanovih 11". Film je nabijen skečevima koji podrijetlo vuku iz prvog filma, a skečeva je bilo i na privatnoj razini između Brada Pitta i Georgea Clooneyja.

Prije nego što je snimanje počelo, Brad Pitt je svim članovima glumačke ekipe ostavio napomenu kako Georgea Clooneyja smiju oslovljavati isključivo imenom njegova lika, što bi značilo Danny Ocean ili Mr. Ocean. Poručio je kako je Clooney inzinstirao da mu se ne obraćaju ako ne moraju te da ga ostave na miru. Nakon što je Clooney saznao za neslanu šalu, odlučio je na Pittov auto zalijepiti naljepnice "Mali penis u autu" i "Ja sam homoseksualac i imam pravo glasa". Brad Pitt i George Clooney doživjeli su neugodnost u jednom hotelu u Rimu u kojemu su odsjeli tijekom snimanja filma. Naime, glumci su išli na jogging te pokisli. Po povratku su izgledali prilično neglamurozno pa se nisu mogli vratiti u hotel jer ih stražar, misleći da su skitnice, nije puštao.

Svi dugovi dolaze na naplatu, pa tako i onaj Dannyja Oceana i njegovog dream teama. Prošle su tri godine otkad je Danny Ocean (George Clooney) sa svojom ekipom, koju je predvodio Rusty Ryan (Brad Pitt), izveo jednu od najunosnijih pljački u povijesti. Njegova ekipa koja se sastojala od ambicioznog džepara Linusa Caldwella (Matt Damon), stručnjaka za eksplozive Bashera Tarra (Don Cheadle) te stručnjaka za provaljivanje u sefove Franka Cattona (Bernie Mac) opljačkala je poduzetnika Terryja Benedicta (Andy Garcia) i to do zadnjeg novčića tako da su provalili u neprobojni sef u Las Vegasu. 

Oni su podijelili 160 milijuna dolara, a svaki od jedanaestorice nastojao je živjeti mirnim i normalnim životom. Nakon što netko prekrši prvo pravilo i otkrije Benedictu pravu tajnu, miran život više ne dolazi u obzir. Sada on želi svojih 160 milijuna dolara natrag, i to s kamatama, a čini se kako i Benedict nije jedina moćna osoba koja traži Oceanovu bandu.

Film "Oceanovih 12" ne propustite pogledati ove subote u večernjem terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju