Steve Martin ponovno osvaja glavnom ulogom u kombinaciji komedije i krimića

Kada su mu ponudili ulogu inspektora Jacquesa Clouseaua u filmu "Pink Panther", legendarni Steve Martin je, zbog poštovanja koje ima prema velikom Peteru Sellersu od kojeg je naslijedio ulogu, pričekao s potvrđivanjem sve dok nije u potpunosti uvježbao naglasak karaktera kojeg treba igrati i uz to razradio nekoliko ideja za scene.

Uz Stevea Martina, u filmu glume i Kevin Kline, Jean Reno, Emily Mortimer, Roger Rees i Kristin Chenoweth. A osim izvrsne glumačke ekipe, pojavljuje i pjevačica Beyonce.

Za glavnu ulogu razmatrali su i slavnog komičara Jima Carreyja, Chrisa Tuckera i Robina Williamsa. Jackie Chan bio je kandidat za Clouseauovog kineskog asistenta Catoa Fonga, ali je odlučeno da će Fonga ipak zamijeniti s Francuzom Pontonom.

Radnja filma prati rješavanje slučaja ubojstva nogometnog trenera čiji je neprocjenjiv prsten s dijamantom, poznatim kao "Pink Panther", ukraden. Francuska vlada u pomoć zove vrhunskog detektiva koji može riješiti slučaj i vratiti prsten, ali vrhunski detektiv nije dostupan pa umjesto njega zovu inspektora Jacquesa Clouseaua (Steve Martin). On i njegov partner Ponton (Jean Reno) moraju razotkriti ubojicu što je prije moguće, a osim toga moraju paziti da njihov šef ne pokupi sve zasluge za napravljen posao. Naravno, cijelu radnju prate humoristične situacije.

Tko je počinio zločin – poznati nogometaš, kineski plaćeni ubojica ili pak prekrasna pop zvijezda?

Kako je do rješenja ubojstva došao Jacques Clouseau, ne propustite pogledati u komediji "Pink Panther" u subotu u večernjem terminu na Doma TV-u! Više filmskih naslova potražite na domatv.hr

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju