Saznajte po čemu su sve njegovi filmovi posebni

Akcijski film ‘Bljesak’ iz 1996. godine režirao je John Gray, a scenarij je napisao Steven Seagal koji i glumi u filmu. Steven Seagal američki je akcijski filmski glumac, redatelj, majstor borilačkih vještina i glazbenik. Državljanin je SAD-a i Srbije. Seagal je svoju filmsku karijeru izgradio nastupajući u akcijskim filmovima iskoristivši znanje borilačkih vještina, a njegovi filmovi zaradili su preko 600 milijuna dolara diljem svijeta.

Policijski detektivi Jack Cole (Steven Seagal) i Jim Campbell (Keenen Ivory Wayans) nemaju gotovo ništa zajedničko. Jack je prebačen u Los Angeles kako bi pomogao policajcu Jimu Campbellu da razriješi slučaj niza brutalnih ubojstava. Prisiljeni raditi zajedno kako bi uhvatili zloglasnoga serijskog ubojicu, samotnjak i ljubitelj vratolomija Cole i nestrpljivi i sposobni brbljavac Campbell moraju zaboraviti svoje različitosti ili umrijeti. Jackova bivša žena i majka njihovo dvoje djece je također ubijena te slučaj za ovog policajca postaje osoban.

Ulogu Seagalovog partnera glumi Keenen Ivory Wayans. Ispričao je kako se Steven Seagal jednog dana, nakon mnogo kašnjenja po kojemu je poznat, pojavio na setu te izjavio kako je ovo najbolji scenarij koji je ikada pročitao. Na Wayansovo pitanje tko ga je napisao, Seagal je odgovorio: “Ja sam!”

 

Filmski kolege su za Seagala rekli kako sve radi s puno strasti. Osim scenarija, za film je napisao i dvije pjesme: “Otporan na metke” i “Zmija” koje su izveli Jeff Healey Band and Taj Mahal.

Neke su scene iz filma, kao što su bombandiranje Campbellovog broda, susret Jacka Colea i SWAT tima te završna scena pucnjave u muzeju Los Angelesa, morale biti izrezane zbog manjka novca u budžetu.
Po završetku filma, Warner Bros. je dodatno uređivao scene kako bi one tekle brže i bile sličnije filmovima i načinu Stevena Seagala.

Pogledajte pet neizbježnih pravila u svakom filmu Stevena Seagala:

Film "Bljesak" ne propustite pogledati u nedjelju u večernjem terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju