Doma TV donosi petu sezonu napete kriminalističke serije 'Mentalist', koja prati Patricka Janea (Simon Baker), savjetnika agencije CBI koji, uz rješavanje kompleksnih zločina zahvaljujući razvijenoj vještini opservacije, neumorno pokušava uhvatiti serijskog ubojicu Crvenog Johna koji mu je ubio suprugu i kćer.

Simon Baker glumi Patricka Janea, konzultanta kalifornijskog Istražnog ureda (CBI) koji rješava zločine koristeći se vještinom opservacije i psihološke manipulacije. Jane je ozloglašen zbog nepoštovanja protokola i lažne „vidovnjačke“ prošlosti.

 Usprkos tome, agenti s kojima radi iznimno cijene njegovu ulogu u rješavanju niza teških i eksponiranih slučajeva. Ozbiljna viša agentica Teresa Lisbon (Robin Tunney) nevoljko priznaje da je Jane koristan član njezina tima koji još uključuje i agente Kimballa Choa (Tim Kang), Waynea Rigsbyja (Owain Yeoman) i Grace Van Pelt (Amanda Righetti). Cijeli tim zna da Jane ponekad može biti suviše tvrdoglav i nepredvidljiv, no svjesni su da iza njegove teatralnosti stoje inteligencija i rijetka sposobnost rješavanja zamršenih slučajeva.

U petoj sezoni, lov na neuhvatljivog serijskog ubojicu eskalira nakon uhićenja jedne od privlačnih pomagačica Crvenog Johna. Patrick Jane godinama je pratio svog smrtnog neprijatelja i igrao Johnove igre mačke i miša – ali tko je u toj igri mačka, a tko miš?

Tijekom pomaganja CBI-evu timu da riješi najozbiljnije slučajeve u državi, Patrick Jane osjeća da mu je Crveni John bliži nego ikada prije. Štoviše, mogao bi biti netko koga CBI trenutno istražuje. Uvijek spreman na sve, Jane prati CBI-ev tim kamo god budu poslani, ali stalno je na oprezu i gleda iza sebe u svakom trenutku.

Uzbudljivu petu sezonu uspješne kriminalističke serije 'Mentalist' pratite od ponedjeljka do petka na DomaTV-u!