Simon Baker glumi Patricka Janea, konzultanta kalifornijskog Istražnog ureda (CBI) koji rješava zločine koristeći se vještinom opservacije i psihološke manipulacije.

Jane je ozloglašen zbog nepoštovanja protokola i lažne „vidovnjačke“ prošlosti. Usprkos tome, agenti s kojima radi iznimno cijene njegovu ulogu u rješavanju niza teških i eksponiranih slučajeva. Ozbiljna viša agentica Teresa Lisbon (Robin Tunney) nevoljko priznaje da je Jane koristan član njezina tima koji još uključuje i agente Kimballa Choa (Tim Kang), Waynea Rigsbyja (Owain Yeoman) i Grace Van Pelt (Amanda Righetti). Cijeli tim zna da Jane ponekad može biti suviše tvrdoglav i nepredvidljiv, no svjesni su da iza njegove teatralnosti stoje inteligencija i rijetka sposobnost rješavanja zamršenih slučajeva.

U petoj sezoni, lov na neuhvatljivog serijskog ubojicu eskalira nakon uhićenja jedne od privlačnih pomagačica Crvenog Johna. Patrick Jane godinama je pratio svog smrtnog neprijatelja i igrao Johnove igre mačke i miša – ali tko je u toj igri mačka, a tko miš?

Tijekom pomaganja CBI-evu timu da riješi najozbiljnije slučajeve u državi, Patrick Jane osjeća da mu je Crveni John bliži nego ikada prije. Štoviše, mogao bi biti netko koga CBI trenutno istražuje. Uvijek spreman na sve, Jane prati CBI-ev tim kamo god budu poslani, ali stalno je na oprezu i gleda iza sebe u svakom trenutku.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju