Ne propustite svakog vikenda na Doma TV-u!

Doma TV ne ide na godišnji odmor i nastavlja s emitiranjem filmskih minuta svakog vikenda i u mjesecu kolovozu. Neke od filmova koji su se našli na listi hitova donosimo u nastavku: 

Birdman

Birdman ili Neočekivana vrlina neukosti mračna je komedija o glumcu (Michael Keaton) – slavnom po ulozi ikonskog superheroja – koji se muči postaviti dramu na Broadwayu. 

U danima prije premijere bori se protiv vlastitog ega i pokušava spasiti obitelj, karijeru i samoga sebe. Film je osvojio 4 nagrade Oscar: za najbolji film (Alejandro Inarritu), originalni scenarij, najbolju fotografiju i najboljeg redatelja. Dobitnik je i 2 Zlatna globusa: Michael Keaton za glavnu mušku ulogu (komedija ili mjuzikl) i originalni scenarij, a nominiran je za nagradu Zlatni globus u kategorijama: najbolji film (komedija ili mjuzikl), najbolji redatelj, sporedni glumac, sporedna glumica i originalna glazba.

Pokojni

Filmski spektakl. DiCaprio, Damon, Nicholson, Wahlberg, Scorsese i Brad Pitt u do sada jedinom remakeu stranog filma koji je osvojio nagradu Oscar. Wahlberg je nominiran za Oscara u kategoriji za najbolju mušku sporednu ulogu.

Mladi policajac Billy Costigan (Leonardo Di Caprio) mora se infiltrirati u mafijaški sindikat ne bi li pridobio povjerenje zloglasnog šefa irske mafije Franka Costella (Jack Nicholson). U isto vrijeme Costello šalje mladog i ambicioznog kriminalca Colina Sullivana (Matt Damon) da se infiltrira među policajce kao doušnik. Kada i kriminalcima i policajcima postane jasno da u svojim redovima imaju krtice, Billyju i Colinu prijeti opasnost da ih uhvate i odaju suprotnoj strani.

Čudesne zvijeri: Grindelwaldova zlodjela

Iz mašte autorice čarobnjačkog svijeta J. K. Rowling dolazi filmski serijal „Fantastične zvijeri“, čarobne pustolovine čija je radnja smještena prije vremena Harryja Pottera.

Na kraju prvog filma moćnog mračnog čarobnjaka Gellerta Grindelwalda (Johnny Depp) uhitila je MACUSA (Čarobnjački kongres SAD-a), uz pomoć Newta Scamandera (Eddie Redmayne). Ali ispunivši prijetnju, Grindelwald je izbjegao pritvor i krenuo okupljati sljedbenike, od kojih većina i ne sluti njegov istinski plan: uzdići čistokrvne čarobnjake na vlast nad svim nemagičnim bićima. U nastojanju da spriječi Grindelwaldove planove, Albus Dumbledore (Jude Law) traži pomoć svog bivšeg učenika Newta Scamandera koji pristaje nesvjestan opasnosti koje predstoje.

Urota

Jerry Fletcher (Mel Gibson) živi u strahu od prošlosti koje se ne može sjetiti. Radni dan provodi vozeći taksi u New Yorku, opsjednuto govoreći o urotama za koje misli da vrebaju sa svih strana.

Od fluora u vodi preko međunarodne monetarne politike, Jerry Fletcher ima mišljenje o svemu – a njegovo je mišljenje da 'oni' sve kontroliraju te da smo svi mi samo žrtve neke goleme, strašne zavjere. No Jerry nije običan čudak. Zato što negdje u njegovoj memoriji postoje djelići sjećanja toliko zastrašujući, toliko stvarni i toliko zlokobni u svojim implikacijama da je Jerry Fletcher siguran da ne umišlja. Kada Jerry ne vozi taksi, sjedi kod kuće i opsjednuto skuplja sve informacije koje može naći o mogućim zavjerama. Sa svojim spisima i teorijama Jerry odlazi do osobe za koju vjeruje da jedina ima volje slušati njegova upozorenja iako je već bio izbačen iz ureda Alice Sutton. Alice (Julia Roberts) je marljiva odvjetnica u Ministarstvu pravosuđa u New Yorku koja ima i vlastite opsesije.


Ne propustite filmove u kolovozu na Doma TV-u! Više filmskih naslova potražite na domatv.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju