Ova impresivna glumačka postava viđa se samo jednom

"Pokojni" je kriminalistički film Martina Scorsesea iz 2006. koji je osvojio četiri Oscara. Vrhunska A lista glumaca sastavljena od Leonarda Di Caprija, Jacka Nicholsona, Matta Damona i Marka Wahlberga odlično se uklapa u priču o organiziranom kriminalu.

Mladi policajac Billy Costigan (Leonardo Di Caprio) mora se infiltrirati u mafijaški sindikat ne bi li pridobio povjerenje zloglasnog šefa irske mafije Franka Costella (Jack Nicholson). U isto vrijeme Costello šalje mladog i ambicioznog kriminalca Colina Sullivana (Matt Damon) da se infiltrira među policajce kao doušnik.

Kada i kriminalcima i policajcima postane jasno da u svojim redovima imaju krtice, Billyju i Colinu prijeti opasnost da ih uhvate i odaju suprotnoj strani.

Film je osvojio četiri Oscara na 79. dodjeli za najbolji film, najboljeg redatelja, najbolju montažu (Thelma Schoonmaker) i najbolji adaptirani scenarij (William Monahan). Mark Wahlberg naknadno je nominiran za najboljeg sporednog glumca. "Pokojni" se nalazi i na listi 250 najboljih filmova kinematografije na IMDb-u.

Film "Pokojni" ne propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Doma TV-u!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju