Otkrijte u čemu je tajna ovog neobičnog naslova filma.

 Želeći što više od života, Kim Barker odluči prihvatiti zadatak reporterke u Afganistanu. Daleko od kuće i svoje zone komfora sprijatelji se s novinarkom Tanyom Vanderpoel, pukovnikom i fotoreporterom kako bi se što bolje snašla u opasnom svijetu.

 Nalazeći se usred velike borbe s vanjskim svijetom, no i samom sobom, otkriva svoju pravu snagu riskirajući sve što ima kako bi pronašla veliku priču.

Tina Fey, glavna glumica koja utjelovljuje Kim Baker, film i svoju zavidno izvedenu glumačku ulogu je posvetila svome ocu, Donaldu H. Feyu.

 Značenje naslova filma skriva preneseno značenje. Svako početno slovo riječi u sebi krije značenje međunarodnog NATO fonetskog pisma: vojnog i sustavnog provođenja zakona za jasno izricanje riječi i fraza tijekom radija i drugih audio prijenosa.

 Whiskey se prevodi kao viski, tango i foxtrot su vrsta plesa. Kada se slože prvo slovo svake od riječi, dobije se kratica WTF, koja je jako popularizirana u internetskom rječniku i čije značenje se može pronaći u urbanom rječniku.

 Na taj način, film prenosi svojevrsnu poruku i odupire se režimu, a na publiku je ostavio veliki utisak. Izraz se popularizirao do te granice da ga je, kao nazive epizoda, preuzela popularna televizijska serija.

Biografiju s elementima drame i humora 'Whiskey Tango Foxtrot' ne propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Domi TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju