Doznajte mišljenje Denzela Washingtona iza kulisa filma.

Svaki dan na ulicama američkih gradova vodi se rat, rat između stanovnika, dilera droge i ljudi zakletih da će štititi jedne od drugih. Ovaj rat ima svoje žrtve. Jedna je od njih i policijski detektiv iz Los Angelesa, narednik Alonzo Harris (Denzel Washington).

On je veteran s 13-ogodišnjim iskustvom u Odjelu za narkotike čija upitna metodologija prelazi granicu korupcije i poštivanja zakona. Njegov optimizam odavno je narušen radom na ulicama, gdje možete nastradati borite li se protiv kriminala u skladu sa zakonom. Kako bi uspješno obavili zadatak, Alonzo i njegovi kolege često su prisiljeni kršiti zakone koje sami trebaju provoditi.

Kafić koji je prikazan na početku filma je isti filmski set koji su gledatelji mogli vidjeti u poznatom filmu 'Se7en' u kojem glumi Morgan Freeman. Na prozoru kafića u oba filma, može se vidjeti natpis 'Kvalitetan život'. Isti natpis je na prozorima kafića upotrebljavan još u nekolicini poznatih filmova.

Film je osvojio Oscar 2002. godine za najbolju glavnu mušku ulogu (Denzel Washington).

'Dan obuke' je poznat u filmskoj povijesti i zbog činjenice da je to prvi film u kojem je Afroamerikanac, Denzel Washington, osvojio Oscar za najbolju mušku ulogu u filmu koji je Antoine Fuqua, takkođer Afroamerikanac, režirao.

Zbog svega navedenog, ne čudi činjenica da je Denzel Washington izjavio kako mu je uloga Alonza Harrisa najdraža koju je odigrao u karijeri!

Doznajte koje je još nagrade film osvojio ovdje!

Akcijski film 'Dan obuke' ne propustite pogledati u nedjelju u večernjem terminu na Doma TV-u! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju