"Ne možete se uvijek uklopiti kada ste rođeni da se ističete"

 "Čudo" je adaptacija istoimenog bestselera R.J. Palacia. Istinski junak knjige i filma desetogodišnji je Auggie Pullman kojeg je utjelovio, tada također desetogodišnji, talentirani Jacob Tremblay.


Auggie je dječak s Treacher Collinsovim sindromom. To je rijedak genetski poremećaj koji utječe na razvoj kostiju i tkiva lica. TCS varira u težini, pri čemu neke osobe imaju blage simptome, dok druge mogu imati teže poteškoće s funkcioniranjem. Srećom, ne utječe na intelektualne sposobnosti osobe.


Kako bi se što bolje pripremio za ulogu Auggieja, Tremblay je proveo vrijeme s djecom koja imaju slične uvjete kao Auggie. Protetska šminka koju je za njegovu ulogu dizajnirao i kreirao Arjen Tuiten, zahtijevala je sat i pol vremena nanošenja.

 

Rođen s genetskim poremećajem i razlikama u licu koje su ga do sada sprječavale da ide u redovnu školu, Auggie Pullman postaje heroj kada uđe u peti razred lokalne škole. Nakon 28 operacija, s deset godina, Auggie u školu kreće s puno straha i nevjerice te se boji kako će svakodnevno biti izložen pogledima, zgražanju i komentarima svojih školskih prijatelja.


Dok se njegova obitelj, njegovi novi školski kolege i šira zajednica trude pokazati svoje suosjećanje i prihvaćanje, Auggiejevo će ih izvanredno putovanje ujediniti i dokazati da se ne možete uvijek uklopiti kada ste rođeni da se ističete.

Film "Čudo" pogledajte u subotu u večernjem terminu na Doma TV-u. Više filmskih naslova potražite na domatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju