´Goli kuhar´ i u novim epizodama otkriva tajne izvorne talijanske kuhinje.

Jamie će novu kulinarsku inspiraciju u trećoj epizodi potražiti u samostanu u pokrajini Lazio. Redovnici su prvi skupljali izvorne recepte, a Jamie, koji obožava tu izvornost, će živjeti, moliti se i kuhati s njima. U četvrtoj epizodi kreće na sjever, u planine Le Marche gdje će ga ugostiti lovačka obitelj i naučiti kako vlastiti ručak doslovce – uloviti.

U trećoj epizodi (18. svibnja u 12.20 sati) Jamie će napraviti inačicu kobasica s pire-krumpirom koja je u Italiji fino pečena kobasica s lenticchie di Castelluccio s pikantnim umakom od rajčica salsa rossa što čini, kako on kaže ´genijalnu kombinaciju´. U nedjelju (19. svibnja u 12.00 sati) Jamie donosi novi recept u predivnoj Italiji te priprema vignole, varivo koje se može dobro kombinirati s kuhanom tjesteninom.