Pročitajte eksluzivni intervju s Anom de Armas, zvijezdom serije "Legenda o Hispaniji" koju od ovog petka možete pratiti na našem programu!

Kakva je Nerea, lik koji utjelovljuješ u „Legendi o Hispaniji“?

Riječ je o Hispanki čije su selo razorili Rimljani na dan njezine udaje. Cijela obitelj tada joj je bila pobijena. Paulo je uspio pobjeći, a nju su zarobili i odveli u rimski tabor. Borbena je poput lavice. Živi u strahu, ali neprestano pokušava pobjeći iz tabora. Želja joj je da se ponovno sastane s Paulom jer jedino joj je on ostao živ. U početku Nerea se ne može nositi sa svojim ropstvom, ali polako ga prihvaća jer zna, bude li se lijepo ponašala, Rimljani će steći povjerenje u nju i njoj će se stvoriti prilika za bijeg.

Što ti se kod nje najviše sviđa?

Njezina hrabrost i snaga da podnese sve što joj se događa. Uspijeva se nositi sa svime iako je vrlo mlada. Neke stvari dobro podnosi, a neke i ne. Veoma je inteligentna.

Kad si dobila scenarij u ruke, što ti je najviše privuklo pozornost?

Svidjelo mi se to što je riječ o povijesnoj seriji. Mislim da je mnogo teže, ali i zabavno raditi u takvoj vrsti serije. Volim to povijesno razdoblje i ondašnji način odijevanja.

Kako ti je na snimanju?

Dobro, premda su snimanja na otvorenom složenija, više iscrpljuju nego snimanja u studiju. Nije lako i zbog toga što nismo kod kuće. Nije isto kao kad snimaš u Madridu i odlaziš kući na spavanje. Ima komaraca, uvjeti su drukčiji nego kad snimaš u studiju, ali svejedno je zabavno.

Među dosad snimljenim scenama koja ti se najviše svidjela?

U svima sam se dobro zabavila. Riječ je o novom liku i oduševljena sam. Režiser mi je rekao da su scene s Lluísom Homarom bile izvrsne. Nisam ih vidjela, ali vjerujem režiseru. Dok sam ih snimala, bilo mi je ugodno. Kad snimaš s Lluísom, opustiš se. Samo dok ga slušaš, naježiš se od divote. S Jesúsom Olmedom također imam dojmljivu scenu u kojoj me on snažno bičuje. Teška scena, ali dobro je ispala. Nisam se nadala da Jesús može glumiti tako zlu osobu. Zadivio me, sjajno odrađuje svoju ulogu.

A što je s ostalim glumcima?

Juanjo glumi Paula. Riječ je o vezi na daljinu. On me traži, a ja stalno bježim. Rijetko se vidimo. Samo u početku serije, ali imali smo veoma lijepih scena. S Jesúsom Olmedom često snimam. Divan je, fantastično nam je. Mislim da se dobro slažem sa svim glumcima. Poštujemo jedni druge, mnogo si pomažemo.

Voliš li filmove o Rimljanima i gladijatorima kao što je, na primjer, Gladijator?

Pogledala sam neke. Nije to žanr koji me uzbuđuje, ali vidjela sam nekoliko filmova. Makar da se informiram o tome razdoblju. Mnogo sam razgovarala s povjesničarom koji je ovdje s nama da bih pripremila ulogu.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju