Ne propustite "Allo, allo" na balkanski način!

(Balkan ekspres), 1989., humoristična serija
Scenarij: Gordan Mihić
Redatelji: Aleksandar Đorđević, Predrag Antonijević, Miloš Radović
10 nastavaka

Glume:
Bora Todorović…. Pik
Velimir-Bata Živojinović….Stojko
Aleksandar Berček…..Popaj
Olivera Marković...Tetka
Anica Dobra….Lili
Branko Cvejić….Kosta
Radko Polič….Dietrich
Goran Bukilić...Agent
Ena Begović...Danka

Petorica glazbenika čiji se orkestar zove ´Balkan ekspres´, zapravo je skupina sitnih lopova koji prve mjesece rata provode brinući se jedino kako sačuvati živu glavu. A onda, tragikomičnom igrom slučaja, postaju pomagači partizanske divizije i heroji. Poslije toga im jedino preostaje pobjeći u drugi kraj zemlje, s gestapovcima za petama.

U seriji se pojavljuje i karizmatična Ena Begović, tragično preminula hrvatska kazališna i filmska glumica.

O seriji:

Serija je utemeljena na dijelovima filma ’Balkan ekspres’ iz 1983. godine. Na satiričan način prikazuje vrijeme Drugog svjetskog rata u Srbiji gdje se svatko trudi snaći i preživjeti kako najbolje zna i umije. To se odnosi i na glazbenike grupe ´Balkan ekspres´.

No, oni su zapravo skupina lopova i prevaranata, koji lutaju od grada do grada, pod izgovorom da su glazbeni sastav. Igrom slučaja, u tim ratnim vremenima, postaju pomoćnici partizanske diverzije, a naposljetku i ratni heroji. Redovno upadaju u nevolje iz kojih se vješto izvuku, iako ih gestapovci neumorno proganjaju.

O glavnom glumcu:

Bora Todorović (1930.) poznati je srpski filmski i kazališni glumac. Na filmu je ostvario veliki broj značajnih i prepoznatljivih uloga, od kojih se mnoge i dan danas citiraju. Uloge su to u nekima od najpoznatijih filmova jugoslavenske kinematografije: ’Ko to tamo peva’ (1980.), ’Maratonci trče počasni krug’ (1982.), ’Balkan Ekspres’ (1983.), ’Balkanski špijun’ (1984.), ’Dom za vešanje’ (1988.). U Zagrebu je proveo četiri godine, gdje je došao 1957. te je radio u HNK.

Ne propustite pogledati nevjerojatne zgode neobične družine u seriji ’Balkan ekspres’ ove subote u 20 sati na Doma TV-u, a prve dvije epizode već su sad dostupne na OYO!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju