Napeta akcija koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim...

Ratni triler „Narednik James“ redateljice Kathryn Bigelow jedan je od niskobudžetnih filmova za koji se vjerovalo da nema šanse na holivudskoj sceni. Međutim, film je uspio osvojiti čak 6 Oskara. 

Ova uzbudljiva ratna akcija snimana je u Kuvajtu i Jordanu. Zanimljivo je da se filmska ekipa (koja nije bila muslimanske vjeroispovjesti) morala skrivati u hotelima i šatorima za vrijeme snimanja filma. Tijekom putovanja u Jordan, mnogi od njih su zadržani na aerodromu zbog dodatnih provjera i bili su ispitivani satima. Osim kulturoloških razlika i problema oko boravka u Kuwajtu i Jordanu, glavni glumac Jeremy Renner se za vrijeme snimanja jedne scene spotaknuo i iz naručja mu je ispao dječak kojega je, u sceni, trebao spasiti. Zbog toga je snimanje bilo odgođeno na nekoliko tjedana dok dječaku nije zacijelio zglob.

Radnja odvija se tijekom rata u Iraku, a sve se komplicira kada novi poručnik, James, preuzme pomno utreniranu ekipu demontera bombi, elitnih vojnika obučenih za najopasniji posao na svijetu. On ih nemilice tjera u smrtonosne zadatke, dok se vojnici bore sa novim nekonvencionalnim vođom, Bagdad grca u kaosu. Film je prikazuje nemilosrdnu, žestoku i autentičnu situaciju za vrijeme ratnog stanja u Iraku.

Napetu akciju "Narednik James" ne propustite pogledati u nedjelju u večernjem terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju