Najbolji vozači kamiona na svijetu vraćaju se na ledene sjeverne ceste i u desetoj sezoni popularne serije ‘Kraljevi leda’.

Od 28. srpnja Doma TV vikendom donosi desetu sezonu reality dokumentarne serije 'Kraljevi leda' u kojoj će gledatelji moći pratiti vozače kamiona u zanimljivim avanturama na zaleđenim cestama.

Najbolji vozači kamiona na svijetu vraćaju se na ledene sjeverne ceste i u desetoj sezoni popularne serije ‘Kraljevi leda’. Priča je to o pustolovini, ustrajnosti, ljudskoj domišljatosti i, najviše od svega, opasnosti. Svakoga dana vozači kamiona kreću zaleđenim cestama i nose glavu u torbi. O jednoj pogrešnoj procjeni ceste, nevremenu ili previđenoj opasnosti na cesti može ovisiti hoće li preživjeti ili poginuti. Propadne li kamion kroz led i potone u ledenu vodu, vozač kamiona ima manje od jedne minute prije nego što se nasmrt smrzne. Vožnja po ledenim cestama nije za one slaba srca. Zimski mjeseci donose veliku zaradu vozačima kamiona.

Probijaju se kroz brutalne temperature i voze pogibeljnijim cestama više nego ostatak godine. Obitelji vozača ostaju kod kuće i čekaju da sezona prođe, ne znajući jesu li njihovi voljeni dobro. Kombinacija kratkog razdoblja djelovanja, ekstremnih arktičkih uvjeta i milijarda dolara koje su na kocki tvore vrlo rizičnu i nadasve isplativu sezonu na ledenim cestama. Kroz oči protagonista serije doznat ćemo koje su opasnosti gradnje ledenih cesta i vožnje po njima te koliko je važno njihovo održavanje. Taj posao nije samo opasan nego je tu i dodatni pritisak zbog neumoljivih rokova dostave. Sezona vozača traje vrlo kratko, a vrijeme uvijek curi. Moraju dostaviti što više pošiljaka prije nego što se varljive ledene ceste otope.Važni novi poslovni pothvati u prirodnom plinu i plinskim hidratima na milosti su tih ledenih cesta kao ekskluzivnoj metodi transporta postrojenja i zaliha koji su im od životne važnosti. Milijuni su dolara na kocki ove zime; ne stignu li isporuke, projekti neće biti dovršeni, a grad, vozači i autoprijevozničke tvrtke ostat će bez prihoda. Bez obzira na iskustvo vozača u vožnji po ledenim cestama, kretanje smrznutim oceanskim cestama sjeverno od Arktičkoga kruga jedinstveno je i uznemiravajuće iskustvo. Čak i najiskusnije vozače iskušat će polarni vremenski uvjeti, izolacija i nedostatak jednostavnih užitaka.

Izazove, teške i neizvjesne vožnje neustrašivih vozača preko ledenih cesta ne propustite pratiti u desetoj sezoni Kraljeva leda od 28. srpnja na Doma TV-u!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju