Otkrijte o čemu je riječ!

Glumačku legendu Hollywooda, Harrisona Forda, imate priliku gledati u filmu "Bjegunac" na Doma TV-u. Ford je za vrijeme snimanja ovoga filma ozlijedio ligamente u nozi, ali je odbio operaciju ligamentata dok ne završi snimanje filma kako bi njegov lik u filmu šepao. Kimbleovo šepanje može se vidjeti u svakoj sceni u kojoj trči.

Tommy Lee Jones, koji u filmu utjelovljuje šerifa Sama Gerarda, kolegi Joeu Pantolianou na setu je rekao kako ionako "nitko neće dobiti nikakvu nagradu za ovaj film". Kasnije je upravo Jones osvojio nagradu za najboljeg sporednog glumca u ovom filmu.

I Ford i Jones improvizirali su mnogo scena. Jedna od njih je i ona u kojoj čikaška policija ispituje Kimblea, s obzirom na to da Ford uopće nije znao da će ga ispitivati. Također, većina dijaloga je improvizacija, a jedan od scenarista, Jeb Stuart, cijelo je vrijeme na setu brisao i dodavao nove scene u hodu.

No, neke je scene bilo izuzetno opasno snimati, a u najvećoj je opasnosti bio snimatelj. Naime, u helikopteru u kojem se nalazi Kimble nije bilo dovoljno mjesta i za snimatelja. On je, stoga, bio zavezan remenjem za helikopter kako bi mogao snimiti Forda, a cijela ekipa na setu bojala se za njegovu sigurnost.

Umjesto Fordu, uloga dr. Kimblea trebala je pripasti Alecu Baldwinu, a nakon što ju je Baldwin odbio u užem izboru bili su Andy Garcia i Kevin Costner. Fordu je ovaj film bio prva velika uspješnica nakon legendarne "Indiane Jones".

 

Napeti akcijski film "Bjegunac" ne propustite pratiti u subotu u večernjem terminu na Doma TV-u!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju