Doma TV donosi krajnje neobičnu priču u kojoj se Brad Pitt rađa kao starac, a umire kao dijete

Radnja filma smještena je u New Orleans, započinje 1918. kada je Benjamin Button rođen kao 85-godišnji starac, a završava 2005. kada umire kao novorđenče. S pedeset godina zaljubljuje se u tridesetgodišnju ženu, a njihova se veza razvija u suprotnom smjeru. Benjamin je kao i svi mi – ne može zaustaviti vrijeme.

Prije završne verzije kostura filma John Travolta i Tom Cruise bili su zainteresirani za glavnu ulogu Benjamina Buttona, a Steven Spielberg i Ron Howard za ulogu direktora. Razlog zainteresiranosti poznatih glumaca zasigurno je činjenica da se skripta filma usavršavala od 1990-ih, a za realizaciju je predviđen iznos od vrtoglavih 150 milijuna dolara!

Film je svakako opravdao početna očekivanja: osvojio je tri Oscara, 66 drugih nagrada te 106 nominacija. Brad Bitt naveo je da mu je jedan od zahtjevnijih zadataka tijekom snimanja filma činjenica da je za ulogu Benjamina Buttona morao svaki dan provesti 5 sati u šminci!

Autor istoimene kratke priče, Francis S. Fitzgerald, napisao je i knjigu Veliki Gatsby (The Great Gatsby) prema kojoj je snimljeno još jedno filmsko remek djelo u čijoj je glavnoj ulozi Leonardo Di Caprio. Upravo zbog poveznice sa slavnom pričom o velikom Gatsbyju, direktor filma "Neobična priča o Benjaminu Buttonu" David Fincher odlučio je promijeniti ime glavne junakinje iz Hildegarde u Daisy.

Fitzgerald je kratku priču napisao inspiriran citatom poznatog autora Marka Twaina:

Život bi bio mnogo sretniji kada bismo se svi mogli roditi u osamdesetim godinama, a onda postepeno približavati osamnaestim.

Film "Neobična priča o Benjaminu Buttonu" pogledajte u subotu u večernjem terminu na Doma TV-u!


Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju