Uistinu neobična priča o čovjeku koji se rodi kao starac, a umire kao dijete, s Bradom Pittom i Cate Blanchett u glavnim ulogama.

'Neobična priča o Benjaminu Buttonu' zaživjela je kao kratka priča F. Scotta Fitzgeralda u dvadesetim godinama prošlog stoljeća, a inspirirana je citatom Marka Twaina:
'Život bi bio beskrajno sretniji kada bismo se mogli roditi s osamdeset godina i postepeno doći na osamnaest. Početna polovica života sastoji se od sposobnosti za uživanjem bez mogućnosti; završna polovica sastoji se od mogućnosti bez sposobnosti.'



Velikan američke književnosti F. Scott Fitzgerald prisjetio se ove opaske Marka Twaina nedugo nakon što je postao otac. Nadahnula ga je da sroči pripovijetku o čovjeku čiji život teče obrnutim smjerom, o čudnovatom slučaju Benjamina Buttona. Rođen kao sedamdesetogodišnji starčić, Benjamin se iz godine u godinu biološki podmlađuje, dok svi oko njega odrastaju i stare. Kroz stalna nastojanja da se uklopi u svijet kojemu organski ne pripada, Benjamin će otkriti mnoge suštinske istine nedostupne nama koji ne živimo od groba pa do kolijevke.



Fitzgeraldova kratka pripovijest nadahnula je scenarista Erica Rotha za stvaranje filmske epopeje u režiji Davida Finchera s Cate Blanchett i Bradom Pittom u glavnim ulogama.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju