Osuđen na smaknuće zbog zločina koji nije počinio

Uloge u ovom kriminalističkom filmu pripale su Clintu Eastwoodu, Isaiahu Washingtonu, LisiGay Hamilton i Jamesu Woodsu.

 

Clint Eastwood ujedno je i redatelj ovog filma. Njegova kći Francesca Eastwood, njezina majka Frances Fisher i Clintova supruga Dina Eastwood pojavile su se u ovom filmu.

Legendarni Clint Eastwood glavna je zvijezda i redatelj "Istinitog zločina", filma koji ukazuje na okrutnost i temeljnu pogrešku smrtne kazne pričom o čovjeku koji bi trebao biti smaknut zbog nečega što nije počinio i novinaru koji je odlučio istinu iznijeti na svjetlo dana.

 

Steve Everett (Clint Eastwood), vrhunski novinar koji se stalno nalazi u sukobu sa svojim šefovima, najčešće zbog toga što spava s njihovim suprugama, ali i zbog svoje alkoholičarske prošlosti, dobije zadatak napisati priču o zatvoreniku Franku Louisu Beechumu (Isaiah Washington), koji bi trebao biti pogubljen zbog ubojstva trudnice koja mu je dugovala 96 dolara. Odmah po početku istraživanja, Everett otkriva kako je ključni svjedok lagao, što u njemu odmah potakne sumnju u Beechumovu krivnju.

Problem je u tome što je vremena jako malo - do pogubljenja je ostalo samo 12 sati, a Everettu podršku daje jedan jedini čovjek, urednik Alan Mann (James Woods). Može li to biti dovoljno za spašavanje nevinog života?

Film 'Istiniti zločin' ne propustite  pogledati u nedjelju u večernjem terminu na Doma TV-u.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju