Navy CIS predstavlja državnu agenciju koja koja se bavi istragama ubojstva američkih marinaca. Iako su slučajevi na kojima rade iznimno teški, to nije spriječilo pojedine aktere serije da razviju snažna prijateljstva!

Slučajevi vrhunskog tima specijalnih agenata koji rade izvan vladinog zapovjednog lanca su neobični i uzbudljivi, no pravi šarm ove hit serije leži u šarolikoj i simpatičnoj grupi detektiva i znanstvenika, briljantnih istražitelja živopisne, ekscentrične osobnosti.


Specijalni agent Navy CIS-a, Leroy Jethro Gibbs, bivši je topnički narednik u marincima čijim istražiteljskim vještinama nema ravnih, vodi vrhunski tim specijalnih agenata. Gibbs ne govori mnogo, nekad mu je dovoljan samo pogled da sve objasni. Gibbs je iskusni kriminalistički istražitelj i vješti ispitivač, rođeni vođa, čije neuobičajene metode i vješto zaobilaženje pravila omogućavaju da posao uvijek bude proveden do kraja.

Dr. Donald 'Ducky' Mallard (David McCallum) medicinski je stručnjak i nepresušno vrelo znanja. Iznimno poštuje preminule. Njegova sumnja i procjena uvijek su opravdane. Svoje znanje uvijek će rado podijeliti sa Gibbsovom ekipom. Diplomirao je i psihologiju te tako timu može pomoći pri psihološkim analizama. Od početka serije imao je 2 pomoćnika. Prvi je bio Gerald Jackson, a zatim James Palmer.


Prijateljstvo Leroyja 'Jethro' Gibbsa i Donalda 'Duckyja' Mallarda je čvrsto i iskreno. Gibbs i Ducky poznaju se još iz vremena dok je Gibbs bio u marincima. U prilog tome idu činjenice kako Gibbs zna za sve Duckyjeve probleme sa susjedima, majkom, a često se čini kao da je već čuo sve njegove priče.

Iako Ducky često ističe kako je Gibbs 'čovjek od više pitanja, nego odgovora', upravo je on taj koji o njemu zna najviše. Velika je vjerojatnost da je on jedini poznavao sve tri bivše Gibbsove žene.


Gibbs koji je većinu vremena hladan prema svima, u Duckyjevoj pristutnosti je posebno 'mekan' i pristupačan. Njih se dvoje jako dobro razumiju i vrlo često ne moraju komunicirati već uspostave samo kontakt očima i točno znaju što onaj drugi misli ili treba. To posebno izluđuje ostale članove tima. Ovi su razlozi glavni zašto postoje nagađanja da su Gibbs i Ducky i više od prijatelja.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju