Kriminalističku obradu provodi specijalni tim zadužen za svaki zločin u kojemu postoji tračak sumnje da je povezan s mornaricom ili marincima, bez obzira na čin koji subjekti nose.

2. sezona, epizoda 13 - 14/ 8. sezona, epizoda 17 - 18 - 12. kolovoza

"Mesna slagalica" započinje kada Ducky (David McCallum) identificira dijelove tri trupla bačena u bačvu nekoliko mjeseci ranije. Ispostavlja se da su to trupla šerifa i tužitelja koji su deset godina ranije surađivali s Duckyjem na slučaju silovanja. Gibbs (Mark Harmon) misli da bi Ducky mogao biti sljedeća žrtva ubojice, pa naređuje timu da čuvaju njega i njegovu majku. Unatoč tome, Ducky je otet za vrijeme istrage i tim ga mora pronaći prije nego bude prekasno.

Erin Kendall (gostujuća glumica Danica McKellar) tvrdi da je vidjela ubojstvo mornara u stanu nasuprot njezinog. Gibbs (Mark Harmon) predaje slučaj Timu (Sean Murray) koji vjeruje da ga može sam riješiti. No, kad fizički dokazi nestanu, Tim moli ostale da mu pomognu...

NCIS otkriva kako je jedan od njihovih nekadašnjih pomoćnika u istrazi, pronađen brutalno izboden nasmrt, prodavao informacije o tome kako opljačkati skladište puno vrijednih stvari, koje pripada ženi optuženoj za prijevaru. U međuvremenu se uredu priključuje nova specijalna agentica.

Gibbs propitkuje Vanceove motive kad počne ispitivati tinejdžera optuženog za ubojstvo svojeg oca, umirovljenog marinca.

2. sezona, epizoda 16 - 17/ 8. sezona, epizoda 19 - 20 - 13. kolovoza

U ovom se nastavku u specijalnoj ulozi pojavljuje pjevačica Mya, dobitnica Grammyja, najpoznatija po novoj verziji hita 'Lady Marmelade'.
Navy CIS započinje istragu nakon što je niža časnica Manda King pronađena mrtva u konobarovu krevetu. Sumnjivac je vlasnik suparničkog kluba u kojemu Mandina sestra Jade (Mya) pjeva.

Kad mornarički časnik dobiva par plavih ljudskih očiju, tim NCIS-a započinje istragu. Gibbs (Mark Harmon) dolazi na trag bivšeg mornaričkog agenta koji se bavi protuzakonitim poslovima.
 

NCIS povezuje poruku u krvi, koju je ostavio ubijeni mornarički pukovnik, s rukopisom koji možda sadrži povjerljive vojne informacije.

Na Gibbsovo nezadovoljstvo, specijalna agentica E. J. Barrett (Sarah Jane Morris) vraća se i vodi istragu smrti jednog mornara, koja bi mogla biti povezana sa serijom ubojstava povezanih s lukama. U međuvremenu, Ziva napokon upoznaje svojega dečka Raya (Enrique Murciano) s timom.

2. sezona, epizoda 18 - 19/ 8. sezona, epizoda 21 - 22 - 14. kolovoza

Niža časnica koja se tek vratila na posao pronađena je mrtva iza scene na bikini-natjecanju. Tim Navy CIS otkriva kako je moguće da je imala vrebatelja.

Nakon što časnica počini samoubojstvo, tim mora istražiti njezin slučaj. Dok svi smatraju da je povod samoubojstva živčani slom, Ducky (David McCallum) vjeruje da je zapravo ubijena. Specijalni agent FBI-a T. C. Fornell (Joe Spano) pomaže timu u istrazi, a po tragovima otkrivaju da je bila u ljubavnom trokutu.

NCIS-ov tim pronalazi ubojicu mornaričkog satnika nakon što je Pentagonova nadzorna kamera otkrila kako je taj zločin počinio jedan narednik. U međuvremenu, Gibbs objavljuje kako će agentica Barrett i njezin tim preuzeti slučaj lučkog ubojice.

Nakon što Tonyjev bivši partner Danny Price završi kao najnovija žrtva lučkog ubojice, prisjeća se dana dok je bio detektiv u Baltimoreu, uključujući svoj prvi susret s Gibbsom.

2. sezona, epizoda 20 - 21/ 8. sezona, epizoda 23 - 24 - 15. kolovoza

Nakon što je marinac ubijen u mornaričkom kompleksu tim otkriva mogućeg sumnjivca, no uskoro se vraćaju na početak kada i sumnjivac bude ubijen. Abby (Pauley Perette) i Tim (Sean Murray) u žrtvinoj e-pošti otkrivaju tragove koji vode do "crvene ćelije" i tim vjeruje da je marinac možda bio upetljan u opasnu igru.

Mladi marinac ubijen je u Iraku, no dotični je bio pod policijskom istragom zbog ubojstva mlade djevojke u svojemu rodnom gradu. Pri pretraživanju njegove osobne imovine nalaze tijelo te djevojke. Lokalna policija vjeruje da je marinac ubojica, no Gibbs vjeruje da je nedužan i to će pokušati dokazati uz pomoć Faith Coleman (Alicia Coppola).

Nakon što novi dokazi otkriju da se lučki ubojica infiltrirao u agenciju, NCIS-ovi timovi love svaki trag u utrci da ga pronađu.

Životi pripadnika NCIS-a ugroženi su kad se nađu licem u lice sa zloglasnim lučkim ubojicom, u završnici osme sezone.

2. sezona, epizoda 22 - 23/ 9. sezona, epizoda 1 - 2 - 16. kolovoza

Kad Tony otvori tajnovito pismo, misleći da je upućeno njemu, iz njega izlazi oblačić bijelog praška koji možda sadrži smrtonosni virus. Kate poziva pomoć i uskoro se ona i Tony iz predostrožnosti nađu u izolaciji. McGee i Gibbs pokušavaju otkriti tko je poslao omotnicu i kako izliječiti svoje prijatelje prije nego bude prekasno. U međuvremenu, Tonyjevo zdravlje se pogoršava...

Skupina terorista traži osvetu i daje Ariju (Rudolf Martin) zadatak da ubije Gibbsa. Tim NCIS-a kreće u lov na njega, no kad otkriju da Ari ima drugi plan, već je prekasno… Tim NCIS-a morat će se suočiti sa smrću jednoga od svojih članova...

Nakon što je mjesecima pratio svoju metu, Tony završava s krvlju NCIS-ova agenta na svojim rukama, a na Gibbsu je da mu pomogne složiti dijelove te slagalice.

NCIS-ov tim otkriva zaprepašćujuće iznenađenje kad se mladi marinac pojavi na zabavi dobrodošlice sa smrtonosnom ubodnom ranom.

Kriminalističku seriju 'Navy CIS' pratite od ponedjeljka do petka u poslijepodnevnom i večernjem terminu na Doma TV-u!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju