Pogađate li o kome je riječ?

Glumac belgijskog podrijetla Jean-Claude Van Damme u filmu "Najveći rizik" utjelovljuje bivšeg ruskog gangstera Mikhaila Suverova. Radnja se odvija u francuskome gradu Nici gdje ga proganjaju dva korumpirana agenta FBI-a, Pellman i Loomis, te ga na kraju i ubiju.

Francuski policajac Alain Moreau otkriva da je Mikhail zapravo njegov brat blizanac kojega nikada nije upoznao jer je usvojen. Istražujući Mikhailovo ubojstvo Alain putuje u New York i preuzima Mikhailov identitet. Upoznaje Mikhailovu seksi djevojku Alex Minetti i otkriva da je Mikhail radio za rusku mafiju, a bivši šef Ivan nije sretan što ga vidi.

Stavljajući sve na kocku kako bi saznao istinu, s Ivanom, Pellmanom i Loomisom za petama, Alain saznaje da je Mikhail napustio rusku mafiju i sa sobom uzeo dokaze o zločinačkim radnjama mafije, kao i o njezinoj suradnji s korumpiranim agentima FBI-a.

 

Da mu borilačke vještine nisu strane, danas 62-godišnji Van Damme dokazao je u mnogobrojnim scenama. Naime, započeo je s treniranjem kada mu je bilo svega 11 godina. Nanizao je mnoge uspjehe i s pravom zaradio nadimak The Muscles from Brussels ("Mišići iz Bruxellesa"). 

Iako se od borbi umirovio 1982., nakon što je preselio u Los Angeles počeo je, između ostaloga, raditi kao izbacivač u klubu Chucka Norrisa. Zahvaljujući Norrisu, Van Damme je već 1984. dobio svoju prvu ulogu u u filmu "Nestali u akciji". Ipak, slavu je stekao tek četiri godine kasnije filmom "Krvavi sport".

Otada Van Damme niže filmske uspjehe – ali i udarce – i to toliko vjerodostojno da zbog intenziteta svojih borilačkih scena iste ne želi snimati u SAD-u zbog straha od tužbe

Zanimljivo, azijski redatelj akcijskih filmova Ringo Lam čast režiranja ovoga filma, koji je ujedno bio i njegov američki redateljski debi, duguje upravo Van Dammeu. 

 

Napete borbe u filmu "Najveći rizik" ne propustite pogledati u nedjelju u večernjem terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju