Pierce Brosnan ne oklijeva kada je u pitanju borba protiv neprijatelja!

Pierce Brosnan je popularni irsko-američki glumac i producent. Njegova najpopularnija uloga je svakako ona britanskog tajnog agenta James Bonda.

007 filmovi u kojima je Brosnan glumio su: 'Zlatno oko', 'Sutra nikad ne umire', 'Svijet nije dovoljan', 'Umri drugi dan'

 

Brosnan se s producentom Albertom R. Broccolijem prvi put susreo na setu filma u kojem je glumila njegova prva supruga. Broccoli je bio oduševljen njegovom pojavom i samo je kratko prokomentirao: 'Ako zna imalo glumiti, on je moj čovjek'.

Timothy Dalton je trebao igrati Bonda i u filmu 'Zlatno oko'. U intervjuu 1993., Dalton je rekao kako je Michael France pisao priču za film koji se trebao početi snimati u siječnju ili veljači 1994. Međutim, rok nije ispoštovan, a u travnju 1994. Dalton je službeno odustao od uloge. Producenti su angažirali Piercea Brosnana, koji je trebao preuzeti ulogu od Rogera Moorea još 1985., ali je bio spriječen zbog obaveza u seriji 'Remington Steele'.

 

Tijekom njegova mandata na James Bond filmovima Brosnan je također sudjelovao u izradi James Bond video igara. U 2002. godini, Brosnan je postao zaštitno lice igre 'Nightfir' što je ponovio i u 2004.

Sve dok je bio 'pod ugovorom' za James Bond filmove Brosnanu nije bilo dozvoljeno nositi odijelo u ostalim filmovima i serijama u kojima je u to vrijeme glumio.

James Bond (lik) je kroz prva 22 filma ubio 352 ljudi. Pierce Brosnan je najsmrtonosniji James Bond sa 47 ubojstava samo u filmu 'Zlatno oko', a ukupno je ubio 135 ljudi.

Prvi film ikada koji je Brosnan pogledao bio je 'James Bond 007: Goldfineger' kada je imao svega 12 godina.

Prije prvog pojavljivanja u James Bond serijalu Brosnan je ozlijedio ruku kod kuće i stoga je ruka njegovog sina Christophera Brosnana korištena kao 'dubler ruka'. Također, za vrijeme snimanja filma 'Sutra nikad ne umire', Brosnan je zaradio 8 šavova na licu. Cijeli film snimljen je tako da prikazuje samo onu neozljeđenu stranu Brosnanova lica.

Zlatno oko je bio prvi film u kojem Bond ne nosi sat Rolex. Brosnan je nosio Omegu kako bi modernizirao Bondov imidž. Lindy Hemming, dizajnerica kostima, rekla je u časopisu 'The European Magazine' kako je Rolex 'postao običan'. U filmu, Bondov sat može daljinski detonirati mine, a ima ugrađen laser koji prolazi kroz metal.

Doznajte koji je najprovokativniji film iz serijala o Jamesu Bondu.

Pierce Brosnana kao Jamesa Bonda u nastavku 'Svijet nije dovoljan' ne propustite u subotu navečer na Domi TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju