Patricka Janea rješava brojne ozbiljne zločine koristeći oštru vještinu primjećivanja i psihološke manipulacije.

1. sezona, epizoda 1 - 2 - 6. siječnja 

Patrick Jane (zvijezda serije SIMON BAKER), neovisni savjetnik Kalifornijskog istražnog ureda (CBI), pokazuje izniman uspjeh u rješavanju ozbiljnih zločina koristeći svoje visoko razvijene vještine zapažanja. U Istražnom uredu Jane je poznat po zaobilaženju protokola i svojoj poluzvjezdanoj prošlosti kao vidovnjak, koji je priznao da su njegove paranormalne sposobnosti izmišljene.

Dok Lisbon i njezin tim istražuju ubojstvo mlade konobarice u dolini Napa, Jane bez znanja Lisbonice organizira vlastitu tajnu operaciju koristeći Van Pelta kao mamac.

1. sezona, epizoda 3 - 4 - 7. siječnja

Kada se na plaži pojavi tijelo srednjoškolke, Patrick Jane postavi mentalnu zamku kako bi se njezini prijatelji surferi međusobno posvađali i otkrili što se uistinu dogodilo.

Kada tim sazna da je bogati investicijski bankar, nađen ubijen u svojoj zaključanoj sigurnoj sobi, vodio dvostruki život i od svojih klijenata ukrao milijune dolara, Patrick Jane postavi mentalnu zamku da vidi koji će od osumnjičenika pokazati svoje pravo lice.

1. sezona, epizoda 5 - 6 - 8. siječnja 

Kada pronađu djevojku prekrivenu krvlju kako u ruci drži oružje koje je ubilo njezinu najbolju prijateljicu, ona postaje očiti osumnjičenik, iako se ne sjeća ničega. Ali Jane, vjerujući da je nevina, izvede opasan manevar u kojem ona mora ponovno proživjeti užasne trenutke kako bi joj se vratilo sjećanje.

Istražujući slučaj ubijenog vlasnika kockarnice, Patrick Jane koristi svoje mentalne sposobnosti da uhvati ubojicu u klopku i dobro zaradi za kockarskim stolom.

1. sezona, epizoda 7 - 8 - 9. siječnja

Patrick Jane ulazi u direktan sukob s vidovnjakinjom koju sumnjiči za ubojstvo. U namjeri da dokaže da je takozvana vidovnjakinja varalica i ubojica, Jane dogovori seansu da razotkrije ubojicu.

Dok policija za ubojstvo svjedoka tužilaštva i njegove djevojke sumnjiči dilera droge kojemu se sudi, Patrick Jane vidi drugi motiv za zločin kao i drugog osumnjičenika.

1. sezona, epizoda 9 - 10 - 10. siječnja

Patrick Jane sumnjiči jedinog preživjelog člana jedinice Nacionalne garde za ubojstvo njegovih prijatelja. Da bi to dokazao, odluči se upustiti u tajnu misiju.

Nakon što vodeći znanstveni istraživač umre od posljedica trovanja, Patrick Jane počne se osobno zanimati za slučaj. Sazna da je glavni osumnjičenik žrtvina supruga i Janeova bivša psihijatrica.

Seriju 'Mentalist' pratite od ponedjeljka do petka u večernjem terminu na Doma TV-u.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju