Poznat po zanemarivanju protokola i vidovnjačkoj prošlosti, iako je priznao da je paranormalne vještine glumio, Jane sudjeluje u rješavanju teških i medijski praćenih slučajeva, a agenti s kojima surađuje iznimno cijene njegovu pomoć.

5. sezona, epizoda 5 - 6 - 4. studenog

U 100. epizodi, serija se vraća osam godina unatrag, kada Jane upoznaje Teresu Lisbonu i radi na prvome slučaju za CBI-ev tim. Vidjet ćemo kako je Patrick Jane od shrvanog muža i oca u potrazi za Crvenim Johnom postao konzultant za CBI. Redovito gostujući glumac GREGORY ITZEN vraća se kao ravnatelj CBI-a Virgil Minelli.

CBI-ev tim istražuje otmicu para (gostuju ANNE DUDEK i MICHAEL PETRONE) koji je možda žrtva zamjene identiteta, a Jane nastavlja istraživati gdje se Lorelei nalazi.

5. sezona, epizoda 7 - 8 - 5. studenog

CBI-ev tim istražuje ubojstvo novinarke koja se možda previše približila svojoj priči, a Jane prati vlastite tragove kako bi pronašao Lorelei. HENRY IAN CUSICK iz serije "Izgubljeni" gostuje kao Tommy Volker, multimilijunaš, avanturist i plejboj koji postaje osumnjičen, a TED McGINLEY gostuje kao Ed Hunt, voditelj vijesti koji je radio sa žrtvom.

Uz pomoć Bretta Stilesa (gostuje MALCOLM McDOWELL), Jane organizira bijeg iz zatvora za Lorelei Martins nadajući se da će ga odvesti do Crvenog Johna. Simon Baker režira svoju treću epizodu serije MENTALIST.

5. sezona, epizoda 9 - 10 - 6. studenog

CBI-ev tim istražuje ubojstvo agenta za nekretnine koji je nekoć bio u bandi, a Jane istražuje svoju novu vezu s Crvenim Johnom. MONIQUE GABRIELA CURNEN iz serije "Laži mi" gostuje kao agentica Tamsin Wade u CBI-evu Odjelu za bande.

Smrt mladog botaničara vodi CBI-ev tim u unosni svijet medicinske marihuane, a Cho radeći s timom za brze intervencije opet dolazi u kontakt s bivšom djevojkom i doušnicom Summer Edgecombe (gostuje SAMAIRE ARMSTRONG).

5. sezona, epizoda 11 - 12 - 7. studenog

CBI-ev tim posjećuje kalifornijski centar za odvikavanje gdje istražuje smrt mlade manekenke koja je bila pacijentica ondje, a Lisbon nastavlja istragu multimilijunaša Tommyja Volkera (Henry Ian Cusick). MARY LYNN RAJSKUB gostuje kao pacijentica centra.

Hoće li mjesecima staro ubojstvo pomoći Lisbon da uhiti neuhvatljivog Tommyja Volkera? CBI-ev tim istražuje ubojstvo geologa za koje je Lisbon uvjerena da je ključ uhićenja multimilijunaša Volkera.

5. sezona, epizoda 13 - 14 - 8. studenog

Je li Jane napokon našao početak Crvenog Johna? CBI-ev tim istražuje 25-godišnji slučaj koji naizgled uključuje Crvenog Johna i grupu Visualize, a Lisbon razmišlja o svojoj budućnosti. KYLE SECOR gostuje kao bivši član grupe Visualize, a REED DIAMOND se vraća kao agent Ray Haffner.

CBI-ev tim ulazi u iznenađujuće nemilosrdan svijet akademika zbog slučaja postdiplomskog studenta u prirodoslovnome muzeju. ROB BENEDICT iz serije "Supernatural" gostuje kao profesor Paul Friedman, a ZULEIKHA ROBINSON iz serije "Domovina" glumi dr. Soniju Kidd, znanstvenicu na sveučilištu.

Kriminalističku seriju 'Mentalist' pratite od ponedjeljka do petka u popodnevnom terminu, na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju