Poznat po zanemarivanju protokola i vidovnjačkoj prošlosti, iako je priznao da je paranormalne vještine glumio, Jane sudjeluje u rješavanju teških i medijski praćenih slučajeva, a agenti s kojima surađuje iznimno cijene njegovu pomoć.

4. sezona, epizoda 19 - 20 - 28. listopada

Tijekom istrage ubojstva zaposlenika kasina Jane susreće magičara s kojim je išao na turneje dok je radio kao mentalist te doznaje da on skriva zaprepašćujuću tajnu.

Jane i CBI pokušavaju utvrditi tko je imao motiv za ubojstvo popularnog učitelja engleskog jezika. U međuvremenu Cho i Summer skrivaju svoju vezu od Lisbonice, a Rigsby nervozno iščekuje posebnu dostavu.

4. sezona, epizoda 21 - 22 - 29. listopada

Ubojstvo postaje gnjavaža kada Jane i CBI pokušaju pronaći ubojicu mladog muškarca pronađenog nasmrt spaljenog ispred kabareta u kojem nastupaju transvestiti. Tijekom istrage sastavljaju popis sumnjivaca, a svi redom maltretirali su žrtvu.

Tijekom istrage ubojstva surfera Lisbonica se sastaje s bivšim zaručnikom Gregom Taybackom (KENNY JOHNSON u gostujućoj ulozi) kojeg nije vidjela više od 10 godina. Istodobno Cho razmišlja o tome bi li trebao biti u vezi sa Summer.

4. sezona, epizoda 23 - 24 - 30. listopada

Je li Crveni John napokon uspio isprovocirati Janea? Na osmu godišnjicu smrti svoje supruge i kćeri Jane dobiva poruku od Crvenog Johna, zbog čega se ne uspijeva usredotočiti na slučaj na kojem radi te time ugrožava i istragu i svoju karijeru u CBI-u.

Nakon još jednoga propalog pokušaja hvatanja Crvenog Johna Patrick Jane dotaknut će dno u klubu u Las Vegasu u posljednjem nastavku četvrte sezone. Dok CBI sam istražuje ubojstvo nepoznatog muškarca, Jane pronalazi novu ljubavnicu, (EMMANUELLE CHRIQUI u gostujućoj ulozi) a naposljetku će nastrijeliti jednog od svojih suradnika.

5. sezona, epizoda  1 - 2 - 31. listopada

U petoj sezoni Jane pokušava razumjeti vezu Crvenog Johna i Lorelei Martins (gostuje EMMANUELLE CHRIQUI), a CBI-ev tim prisilno radi s odredom FBI-a u kojem je i agent Gabe Mancini (gostuje IVAN SERGEI) i viša agentica Alexa Schultz (gostuje POLLY WALKER), kako bi riješili slučaj ubojstva zaposlenika hotela.

Dok CBI-ev tim istražuje ubojstva rezača dijamanata, Jane upoznaje djevojku koja tvrdi da je njegova kći Charlotte (gostuje DOVE CAMERON).

5. sezona, epizoda 3 - 4 - 1. studenog

Kada zaposlenik banke bude ubijen tijekom pljačke, Jane i tim tragaju za ubojicom. Istodobno, Lisbon sve dublje upada u rivalstvo CBI-a i FBI-a.

Kada Rigsbyjeva oca (gostuje WILLIAM FORSYTHE) pronađu ozlijeđenog na mjestu zločina, tim mora otkriti je li to posljedica dugogodišnjeg rata bandi u malome gradu. Bivši redoviti glumac serije PRUITT TAYLOR VINCE vraća se kao J. J. LaRoche, a MAX MARTINI glumi bivšeg člana bande Fletchera Mossa.

Kriminalističku seriju 'Mentalist' pratite od ponedjeljka do petka u popodnevnom terminu, na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju