U sedmoj sezoni izazovi za njega nisu gotovi kad ga kontaktira tajanstveni čovjek koji se predstavi kao Lazarus.

7. sezona, epizoda 5 - 23. prosinca 

FBI ponovno otvara slučaj ubojstva žene brigadira Aarona Raymonda (Wylie M. Pickett) nakon što Jane postane sumnjivim. Raymondov je alibi taj da ga je njegova žena toga dana vozila na posao, ali Jane pretpostavlja da je to bila neka druga žena, s kojom je Raymond vjerojatno imao aferu. Sumnjaju na ženu po imenu Denise Cortez (Jama Williamson), za koju Wylie i Vega otkriju da se maskirala u autu odbacivši svoju odjeću u logoru za beskućnike.

7. sezona, epizoda 6 - 7 - 24. prosinca

DEA-ina racija pođe po zlu kad ne pronađu nikakvu drogu. FBI se konzultira o slučaju, a DEA-in tim vodi Abbottov bivši šef iz Rio Brava Bill Peterson (Dylan Baker). Jane otkriva da u Petersonovu timu postoji krtica, koji javlja kartelu kad da skrije drogu. Peterson pokuša ucijeniti Abbotta kako bi mu pridao zasluge za dovršetak slučaja, koristeći se Abbottovom sumnjivom prošlosti u Rio Bravu kako bi ga ucijenio. Abbott povjerava Janeu da je ustrijelio i ubio vođu kartela u Rio Bravu u odmazdi zbog njegovih zločina, a da je Peterson jedini koji zna njegovu tajnu.

FBI istražuje ubojstvo poznatog odvjetnika, koji je navodno povezan s Lisboninim mlađim bratom Jimmyjem (Robert Belushi). Iznenađena Lisbon vodi Janea sa sobom u svoj rodni grad Chicago, gdje se nalaze s Lisboninim bratom Stanom (Derek Phillips), a poslije pronađu Jimmyja blizu jednog jezerca. Jane dozna da je Jimmy zadrti kockar i da ga FBI sumnjiči jer je bio na kartaškoj igri s odvjetnikom.

Nagrađivanu seriju "Mentalist" ne propustite pogledati u ponedjeljak i petak u večernjem terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju