Poznat po zanemarivanju protokola i vidovnjačkoj prošlosti, iako je priznao da je paranormalne vještine glumio, Jane sudjeluje u rješavanju teških i medijski praćenih slučajeva, a agenti s kojima surađuje iznimno cijene njegovu pomoć.

1. sezona, epizoda 1 - 19. kolovoza

Patrick Jane (zvijezda serije SIMON BAKER), neovisni savjetnik Kalifornijskog istražnog ureda (CBI), pokazuje izniman uspjeh u rješavanju ozbiljnih zločina koristeći svoje visoko razvijene vještine zapažanja. U Istražnom uredu Jane je poznat po zaobilaženju protokola i svojoj poluzvjezdanoj prošlosti kao vidovnjak, koji je priznao da su njegove paranormalne sposobnosti izmišljene. Njegovi kolege agenti jako cijene njegovu ulogu u rješavanju niza teških javnosti poznatih slučajeva. Međutim, ozbiljna starija agentica TERESA LISBON (Robin Tunney) otvoreno se protivi Janenovu angažmanu u njezinoj jedinici te istodobno nevoljko priznaje Janeovu korist i napada ga zbog njegove teatralnosti, narcisoidnosti i opasnog nedostatka granica. U Lisboninu timu su agenti KIMBALL CHO (Tim Kang), WAYNE RIGSBY (Owain Yeoman) te novakinja GRACE VAN PELT (Amanda Righetti). Svi oni misle da je Jane nepredvidljiv, ali se dive njegovu šarmu i učinkovitosti u rješavanju slučajeva.
U premijernoj epizodi savjetnik Kalifornijskog istražnog ureda Patrick Jane, starija agentica Teresa Lisbon i njezin tim u Palm Springsu istražuju dvostruko ubojstvo supruge profesionalnog golfera i njezina liječnika za koje se čini da je djelo serijskog ubojice s kojim Jane ima neriješene račune iz prošlosti.

1. sezona, epizoda 2 - 20. kolovoza

Dok Lisbon i njezin tim istražuju ubojstvo mlade konobarice u dolini Napa, Jane bez znanja Lisbonice organizira vlastitu tajnu operaciju koristeći Van Pelta kao mamac.

1. sezona, epizoda 3 - 21. kolovoza

Kada se na plaži pojavi tijelo srednjoškolke, Patrick Jane postavi mentalnu zamku kako bi se njezini prijatelji surferi međusobno posvađali i otkrili što se uistinu dogodilo.

1. sezona, epizoda 4 - 22. kolovoza

Kada tim sazna da je bogati investicijski bankar, nađen ubijen u svojoj zaključanoj sigurnoj sobi, vodio dvostruki život i od svojih klijenata ukrao milijune dolara, Patrick Jane postavi mentalnu zamku da vidi koji će od osumnjičenika pokazati svoje pravo lice.

1. sezona, epizoda 5 - 23. kolovoza

Kada pronađu djevojku prekrivenu krvlju kako u ruci drži oružje koje je ubilo njezinu najbolju prijateljicu, ona postaje očiti osumnjičenik, iako se ne sjeća ničega. Ali Jane, vjerujući da je nevina, izvede opasan manevar u kojem ona mora ponovno proživjeti užasne trenutke kako bi joj se vratilo sjećanje.

Kriminalističku seriju 'Mentalist' pratite od ponedjeljka do petka u popodnevnom terminu, na Doma TV-u!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju