Od sitnog pljačkaša do mamca za kriminalce

Alvin Dean Sanders (Jamie Foxx) zajedno s bratom Steviejem (Mike Epps) sitni je prevarant. No, Alvina pri jednoj krađi škampa uhite te završava u zatvoru. Ćeliju dijeli s profesionalnim lopovom Johnom Jasterom (Robert Pastorelli) koji je sa svojim partnerom ukrao 42 milijuna dolara u zlatu iz federalne banke u New Yorku.

Jaster prije no što umre otkrije Alvinu gdje je sakrio zlato od svog psihopatskog partnera Bristola (Doug Hutchison). Zato policija, na čelu s agentom Edgarom Clenteenom (David Morse), pušta Alvina iz zatvora u nadi da će on biti mamac za Bristolovo uhićenje. Alvin ni ne sluti da je on pijun u igri mačke i miša između policije i psihopatskog ubojice koji mu je na tragu. 

Ova zabavna, akcijska triler-komedija među širu je publiku inaugurirala dobitnika Oscara i Zlatnog globusa za najbolju mušku ulogu – Jamieja Foxxa – koji se upravo u ovom filmu pokazao kao karizmatičan komičar s izrazitim mogućnostima. I redatelj Antoine Fuqua filmom je privukao pažnju publike koja je prepoznala njegov talent!

 

Film "Mamac" ne propustite pogledati u nedjelju u večernjem terminu na Doma TV-u! 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju