Prva gostujuća utakmica u kvalifikacijama za EURO 2020.

 U nedjelju, 24. ožujka, na rasporedu je prva gostujuća utakmica hrvatske nogometne reprezentacije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. u kojoj će Vatreni u Budimpešti igrati protiv Mađarske.
Od 17:30 na Doma TV-u i GOL.hr-u na rasporedu je posebna studijska emisija u kojoj će Saša Lugonjić i njegovi stručni sugovornici, Tomislav Butina i Mate Bilić uz pomoć napredne i atraktivne moderne tehnologije davati komentare i analize. Prijenos utakmice između Hrvatske i Mađarske gledatelji će moći pratiti uživo iz Groupama Arene na kanalu Doma TV i portalu GOL.hr s početkom od 18:00, a igru na terenu na atraktivan će način komentirati Željko Vela i Milan Stjelja.

Hrvatska je sa sjevernim susjedima do sad igrala sedam puta od neovisnosti, u kojima Vatreni bilježe tri pobjede i četiri remija. Posljednju pobjedu u tom nizu utakmica Hrvatska je ostvarila u rujnu 2004. kada je u Maksimiru ostvarena pobjeda od 3:0. U posljednje dvije utakmice odigrane u sklopu Lige nacija, Mađarska je dobila Estoniju i Finsku jednakim rezultatom, 2:0, dok je Hrvatska u isto vrijeme zabilježila poraz od Engleske 2:1 i pobjedu nad Španjolskom od 3:2. Vatreni su u četvrtak u prvoj utakmici s 2:1 pobijedili Azerbajdžan, dok je Mađarska izgubila 2:0 od Slovačke. Izbornik Zlatko Dalić bio je zadovoljan nakon izborena tri boda uoči puta i utakmice protiv sjevernih susjeda, a odmah je najavio i dvije promjene za taj ogled.

„U Mađarskoj će Brozović i Rebić igrati od prve minute. Poštedili smo ih jer mislim da nisu u stanju izdržati dvije utakmice u tri dana. Htjeli smo ih poštedjeti i u tome smo uspjeli. Idemo sada u Mađarsku napraviti dobar rezultat“, rekao je Zlatko Dalić nakon utakmice protiv Azerbajdžana za Novu TV. Sve novosti o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, ali i kvalifikacijama za EURO 2020. možete pratiti na sportskom portalu GOL.hr i sportskom dijelu Dnevnika Nove TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju