Brad Pitt ponovno pokazao šarm vječnog zavodnika.

'Legenda o jeseni' novela je Jima Harrisona koja je oživjela pod redateljskom palicom Edwarda Zwicka. Redatelj je dodatno rasplamsao ovu napetu priču odabirom glavnih glumaca. Razuzdanog i divljeg ljepotana Tristana utjelovio je Brad Pitt, a nježnu i hrabru ljepoticu Sarah odigrala je Julia Ormond.

Strastvene ljubavne scene u kojima dominira šarm vječnog zavodnika samo je jedan od pokazatelja da je Brad Pitt s razlogom najpoželjniji muškarac Hollywooda. Osim strastvenih scena, Brad Pitt osvaja i u atraktivnim akcijskim pothvatima koji odražavaju njegovu neukrotivu prirodu.

Radnja filma odvija se na američkom Sjeverozapadu u prvoj četvrtini 20. stoljeća. Pukovnik Ludlow (Anthony Hopkins), kojemu se zgadila licemjernost zapadne civilizacije za vrijeme indijanskih ratova, odgaja na imanju svoja tri sina - ozbiljnog Alfreda (Aidan Quinn), idealistički raspoloženog Samuela (Henry Thomas) te divljeg i Tristana. Pukovnikovu će obitelj isprva obradovati dolazak Samuelove mlade i lijepe zaručnice Sarah, ali kako vrijeme prolazi, tako ona postaje uzročnikom tragedija koja će tijekom godina dohvatiti tu nesretnu obitelj.

 

Film je 1995. god. osvojio Oscara za najbolju kinematografiju, 12 nominacija za najbolji umjetnički dojam i najbolji zvuk, te 4 nominacije za Zlatni Globus 1995. godine za najbolju režiju, najbolji film, originalni scenarij i najbolju mušku glavnu ulogu.

Napetu dramu "Legenda o jesenine propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju