Uzbudljiva akcija koja će vas odvesti u svijet narko-kartela

'Desperado' je svojevrstan nastavak prethodnog filma Roberta Rodrigueza 'El Mariachi'. Međutim, događaji nisu linearno povezani i priče su neovisne. Film je proslavio Antonija Banderasa i njegovu kolegicu Salmu Hayek koja se ovim filmom probila na američko tržište.

Redatelj Robert Rodriguez otkrio je kako se cijela ekipa sa snimanja pojavila na setu na dan kada se snimala scena seksa između Selme Hayek i Antonija Banderasa. Međutim, Salma Hayek se osjećala prilično neugodno snimajući pa su se iz prostorije morali udaljiti svi osim samog redatelja.

Radnja je smještena u atmosferu meksičkih pograničnih gradova kojima caruju narko-magnati i njihove armije ubojica. El Mariachi (Banderas) ovaj put nije sam; u potrazi za Buchom (De Almeida), jednim od narko-lordova, pomaže mu prijatelj - brbljavi Gringo (Buscemi), ali će ključnu ulogu u svemu imati fatalna crnka Carolina (Hayek), vlasnica knjižare za koju se na kraju ispostavi kako je Buchova tiha patnja. No, to nije jedino iznenađenje koje čeka kako gledatelje, tako i junake na ekranu.

Film se u Meksiku prikazivao pod nazivom 'Pistolero', kako je i prvotno trebao biti naslovljen. Željelo se postići da bude u tonu s prvim nastavkom 'Mariachi', ali je prema zahtjevima studija promijenjen naziv. Jennifer Lopez bila je u konkurenciji za ulogu Caroline, a u filmu su se, zbog niskog budžeta, izmjenjivala samo dva kaskadera.

Bar u kojem na početku filma razgovaraju Steve Buscemi i Cheech Marin je bar koji uistinu postoji u Meksiku. Zove se Corona Club, a u stvarnosti je puno čišći i veći. Kada ušećete u njega, imate dojam kao da ste ušli u film, a na zidu vise i fotografije glumaca i ekipe sa snimanja.

Za scene pucnjava koristio se pištolj koji je izbacivao lažnu krv. Nažalost, scene se se tako činile vrlo realističnima pa su neke morale biti i cenzurirane.

Ljubiteljima dobre akcije Doma TV donosi film 'Desperado' koji možete pratiti u nedjelju u večernjem terminu na Doma TV-u.


Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju