U četvrtoj sezoni nastavlja rješavati kriminalističke slučajeve, no ovaj puta s drugim vlasnikom

Kriminalistička kultna serija, koja prati odvažnog i iznimnog policijskog psa Rexa nastavlja rješavati zločine i u četvrtoj sezoni. Serija prati rad odjela kriminalne policije, točnije odjel za umorstva (Mordkommission) u kojem njemački ovčar Rex ima veliku ulogu. Osim što je pas tragač, Rex je i dodatan par očiju i ušiju svoga tima.
Radnja serije smještena je u Beču, gdje Rex nastavlja oduševljavati svojom inteligencijom i sposobnošću.

U četvrtoj sezoni naš Rex će doživjeti velike promjene. S obzirom da će njegov dosadašnji gazda Moser (Tobias Moretti) stradati od ruke psihopatskog ubojice, Rex dobiva novog partnera. Nakon velike tuge, Rex će morati preboljeti svog dosadašnjeg gospodara, te nastaviti svoj posao u odjelu za umorstva.

Alex Brandtner (Gedeon Burkhard), mladić kojeg vole svi, a posebno žene, preuzet će zahtjevnu ulogu skrbnika Rexa. Prije nego što se prijavio u odjel krim-policije za posao koji je radio Moser (Tobias Moretti), Brandtner je bio član posebne jedinice za dresiranje pasa. Da bi Rex živio u poznatom okruženju, i tako mu barem malo olakšao, Brandtner će se useliti u Moserov stan.

Originalni tim serija 'Inspektor Rex' činili su Richard Moser, Ernst Stockinger, te Peter Höllerer, a njihovom timu asistirali su i forenzičar Dr Leo Graf i umirovljeni policajac Max Koch. Originalna postava doživjela je brojne izmjene, pa je tako Dr Leo Graf ostao njezin jedini član. Serija je zbog svoje iznimne popularnosti doživjela čak dvanaest sezona.

U kasnijim sezonama pojavljuju se Christian Böck umjesto Stockingera, zatim Alexander Brandtner umjesto Mosera, te Fritz Kunz umjesto Höllerera. Do 2000. godine Rexa je glumio pas Reginald von Ravenhorst, a i u samoj seriji dalo se naslutiti da je to zapravo Rexovo 'pravo' ime. Reginalda je zamijenio Rhett Butler, a u najnovijem izdanju iz 2008. glumi ga američki pas Henry.


Seriju 'Inspektor Rex' pratite od ponedjeljka do nedjelja u poslijepodnevnom terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju