Asterix i Obelix će krenut u Britaniju na veliko iskušenje, kako bi pomogli prijateljima.

Asterix i Obelix u Britaniji četvrti je i prema brojnim kritičarima najbolji film serijala o oštroumnom Asterixu i njegovom nespretnom, buckastom, ali jako snažnom i dobrodušnom najboljem prijatelju Obelixu. Za ovaj su film kao inspiracija poslužili stripovi 'Asterix u Britaniji' i 'Asterix i Normani' koji su objavljeni još davne 1966. godine.

Jedno maleno selo u Britaniji odolijeva napadima moćne rimske vojske, ali njegove snage sve su slabije pa Kordelija, britanska kraljica, šalje svog najvjernijeg časnika Antiklimaxa, da potrži pomoć kod Gala, u drugom selu poznatom po otporu Rimljanima.

 

U tom selu Asterix i Obelix već imaju pune ruke posla. Njihov poglavnik povjerio im je zadatak da naprave čovjeka od Urbaniksa, njegova dosadnog nećaka koji je stigao iz Lutecea. A zadatak je daleko od realizacije. Kad Antiklimax dođe sa molbom za pomoć, Gali mu odluče dati bačvu njihova čarobnog napitka. Asterix i Obelix će mu se pridružiti u povratku u Britaniju – kao i Urbaniks. Napokon, putovanje pruža izvrsnu priliku za edukaciju mladića. No nažalost, ništa ne ide prema planu...

Gerard Depardieu jedini je glumac koji igra ulogu luckastog Obelixa u sva četiri filma. 

Zabavne i urnebesne avanture filma 'Asterix i Obelix u Britaniji' pogledajte u subotu u večernjem terminu na Doma TV-u!

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju