Doma TV na male ekrane donosi nagrađivanu kriminalističku seriju 'Kosti' o zločinima koje rješava zanimljiva ekipa iz Instituta Jeffersonian.

6. sezona, epizoda 1 - 2 - 6. siječnja 

Kako su Camina reputacija i karijera ugroženi, tim se vraća iz inozemstva pomoći joj riješiti slučaj neidentificiranog dječaka. Jedinica za forenzičku antropologiju izgubila je polet nakon raspuštanja kako bi slijedili vlastite interese, no samo zajedničkom energijom i znanjem ponovno okupljeni tim pronaći će dokaze i donijeti zaključak obitelji nepoznatog dječaka.

Kad u špilji u nacionalnom parku pronađu ostatke para, tim mora otkriti identitet muškarca i žene kao i riješiti zločin. Boothova djevojka i ratna dopisnica iz Afganistana Hannah Burley iznenada dolazi u posjet što nagna Brennan da razmisli o svom odnosu s Boothom.

6. sezona, epizoda 3 - 4 - 7. siječnja

Raspadnuti ostaci pronađeni na obali Jerseyja identificirani su kao 23-godišnjak koji je tulumario prethodne večeri u popularnom noćnom klubu. Brennan pokaže iznenađujuće poznavanje pop-kulture i antropološku stručnost jer je gledala navodni dokumentarni film o stanovnicima obale Jerseyja koji je zapravo reality show. Boothova djevojka Hannah timu prirasta srcu, a Angela pokušava skriti trudnoću.

U kontejneru su pronađene lubanja i raspadajuće ruke. Ispostavi se da je žrtva lovac na glave u potrazi za Charlesom Bravermanom, muškarcem optuženim za ubojstvo kolege. U međuvremenu profesor Bunsen Jude, „Znanstveni Tip“, moli Brennan da snimi jednu epizodu svoje emisije za djecu u Jeffersonianu s njom kao specijalnom gošćom.

6. sezona, epizoda 5 - 6 - 8. siječnja

Lubanja obećavajuće mlade plesačice pronađena je u betonu na gradilištu. Nakon saznanja da je žrtva odustala od baleta kako bi se bavila hip-hopom, dokazi upućuju na osumnjičenog koji je bio u tajnoj vezi sa žrtvom. A kad Hannah dobije zadatak u sumnjivom dijelu grada, njezina je sigurnost ugrožena, a život u opasnosti.

Ljudski ostaci izrone iz 150 godina starog broda koji je prevozio robove, „Amalia Rose“, što vodi do otkrića povezanog s nedavnim ubojstvom. Booth i Brennan odlaze na nešto drukčiji brod gdje saznaju da je žrtva viđena neposredno prije smrti. Sweets pokušava održati opuštenu vezu s Daisy, a Cam otkriva iznenađujuću i emocionalnu povezanost s brodom „Amalia Rose“.

6. sezona, epizoda 7 - 8 - 9 - 9. siječnja

Ljudski su ostaci otkriveni u najvećoj čokoladi na svijetu koju proizvodi ekscentrični proizvođač. U međuvremenu Cam se bori sa kćerinom odlukom da pohađa sveučilište koje ne zadovoljava njezine visoke standarde, a Hodgins zamoli Angelu da organizira tulum na kojem će objaviti i ne tako tajnu trudnoću.

Ljudsko tijelo s prostrijelnim ranama doslovce se stopilo s kontrolnom pločom pougljenjenog kamiona, ali tim otkriva da ga nisu ubili ni požar ni metak. Žrtvina je žena nastavnica u mjesnoj srednjoj školi i saznaje se za vezu učenika i nastavnice. U međuvremenu Sweets pokušava ne pomoći Daisy da prođe psihološko testiranje, a Hannah pokušava probiti led s Boothovim sinom Parkerom.

Brennan stječe uvid u vlastiti život kad tijelo izvrsne i ambiciozne kirurginje, čiji je život vrlo sličan njezinu, pronađu u opasnoj četvrti s višestrukim prijelomima lubanje i bez tragova koji bi otkrivali što je ondje radila. Uz potporu novoga prijatelja, zaštitara u Jeffersonianu Mice Leggata, Brennan dolazi do otkrića o sebi i spoznaje da katkad treba riskirati.

6. sezona, epizoda 10 - 11 - 12 - 10. siječnja

 

Neidentificirano tijelo otkriju u tuš-kabini stana koji pripada mladoj članici visokog društva. Rekonstrukcija kostura i dokazi u odvodu otkrivaju da je riječ o mladoj Kineskinji koja je radila za distributerku lažnih torbica i očajnički se željela uklopiti u moderno, ekskluzivno društvo. U međuvremenu Angela i Hodgins razgovaraju gdje će stanovati i podizati obitelj, a Booth otkriva Hanni što Brennan osjećaja prema njemu.

Kad osuđenica na smrt Heather Taffet, poznata i kao Kopačica Grobova, dolazi na sud posljednji put, netko je ustrijeli. Tim iz Jeffersoniana određuje točnu lokaciju snajperista te sumnja pada na Brennanina oca Maxa, a čak je i Booth mogući osumnjičeni. U međuvremenu Sweets pokušava djelovati hrabro, iako je jedva izbjegao smrt samo trenutak nakon jezivog susreta s Kopačicom Grobova.

Pronađeno je tijelo s prostrijelnim ranama maskirano u strašilo, pa ekipa u utrci s vremenom prikuplja dokaze prije nego što ih uništi oluja. Žrtvine tri supruge ujedno su i sestre, a ljubomora među njima i želja za muževom pozornošću izazvale su veliki razdor u obitelji. U međuvremenu Cam gubi povjerenje u svoj odnos s dečkom koji je liječnik, ali oboje uviđaju da im veza mora biti na prvoom mjestu.

6. sezona, epizoda 13 - 18 - 11. siječnja

 

Ostaci biciklista pronađeni su na krovu skladišta nakon neuspjelog izvođenja vratolomije na biciklu. Kad Booth i Brennan lociraju žrtvin ukradeni bicikl, tim zaključuje da je žrtva ubijena tupim predmetom te istražuju ubojstvo. U međuvremenu Sweets moli Bootha za savjet jer kani zaprositi Daisy, a Booth velikom gestom pokaže Hanni da je istinski posvećen njihovoj vezi.

Rastopljeni ostaci planerice vjenčanja pronađeni su u solariju u njezinoj kući na Valentinovo, pa Cam pritišće tim da riješe slučaj što prije kako bi mogla proslaviti praznik sa svojm dečkom. U međuvremenu Booth i Brennan umanjuju važnost Valentinova, a Hodgins pokušava isplanirati romantičan dan za Angelu, ali Clark mu pomaže uvidjeti da najvažniji darovi dolaze iz srca.

Nakon ubojstva Kopačice Grobova, snajperist u bijegu Jacob Broadsky ponovno napada. Ovaj je put žrtva osumnjičeni koji je izmigoljio pravnom sustavu. Booth rabi vlastito vojno iskustvo kako bi porazio snajperista u njegovoj igri te obećaje da će učiniti sve kako bi pravda bila zadovoljena. U žestokom i dramatičnom obračunu Booth ima nekoliko minuta da uhvati Broadskog prije nego što napadne metu, ali njegove vještine i brzina dostojanstven su protivnik. U međuvremenu Angelin otac posjećuje Jeffersonian te ustraje da odabere ime svom nerođenomu unuku.

Jaka mećava izaziva nestanak struje u cijelome gradu, pa tim nailazi na dodatne zapreke rješavajući slučaj ubojstva koje bi moglo biti povezano s potencijalnim izbijanjem virusa. Kad se Booth i Brennan nađu zarobljeni u dizalu, Sweets učini više nego što se od njega traži kad potakne osjetljiv razgovor o odnosu Brennan i Bootha. U međuvremenu Angela i Hodgins dobivaju zabrinjavajuće vijesti o zdravlju nerođenoga djeteta, a Hodgins i Wendell pokušavaju identificirati žrtvu rijetke bolesti.

Sedam parova odrezanih nogu pronađu na obali nakon poplave na američko-kanadskoj granici, a šest ih je s trupala koji se upotrebljavaju za istraživanja u obližnjem institutu. Kad kanadski forenzički ortoped dr. Douglas Filmore odnese ostatke u Kanadu, on i Brennan se udruže. Rijedak i skup par tenisica vodi tim do ubojice. U međuvremenu Cam planira kćerino fakultetsko obrazovanje bez njezina znanja.

Ostaci voditelja emisije koja se bavi razbijanjem mitova pronađeni su u divljini, a čini se da ga je ubila mitska „chupacabra“, stvorenje koje je pokušavao demistificirati. Osumnjičeni uključuju voditelja s konkurentskog kanala o divljini/kriptozoologa/vidovnjaka za kućne ljubimce, ali snimka s mjesta zločina i neobični tragovi zubi na ostacima žrtve vode tim do istine. U međuvremenu vraća se liječeni alkoholičar Vincent Nigel-Murray. Miri se sa svim članovima tima te iznosi iznenađujuća priznanja.

6. sezona, epizoda 19 - 20 - 21 - 12. siječnja

 

Ostaci zaštitara iz pomorskog muzeja pronađeni su u floridskom Evergladesu nakon pokušaja krađe fragmenta nautičke karte iz 17. stoljeća koja navodno do blaga. Booth traži pomoć Waltera Shermana, bivšeg vojnika iz Iraka koji ima čudesan dar pronaći sve i svakoga. Ali kad pronađu ubijenu ženu te u njoj ostatke karte, tim otkriva stoljeća povijesti povezana s kartom te osumnjičenog za zločine. U međuvremenu Brennan testira Shermanovu nevjerojatnu vještinu, a Booth gaji hladne osjećaje prema bivšem vojnom drugu.

Ostaci marketinškog stručnjaka pronađeni su na novom igralištu. Žrtva je prekinula odnose sa svima prigrlivši agresivni stav prema iskrenosti te je bio član skupine koja propagira radikalnu iskrenost. Ekipa iz Jeffersoniana pokušava prigrliti iskreniji način komunikacije koji ne vodi uvijek do dobrih odnosa, a Angela tjera Hodginsa da prihvati realnu stranu trudnoće.

Gluha i nijema bezimena petnaestogodišnjakinja pronađena je krvava na ulici držeći nož, pa tim vjeruje da je ona odgovorna za nedavno ubojstvo. U međuvremenu Angela taji Hodginsu detalje trudnoće.

 

Popularnu kriminalističku seriju 'Kosti' ne propustite pratiti od ponedjeljka do nedjelje u večernjem terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju