Doma TV na male ekrane donosi nagrađivanu kriminalističku seriju 'Kosti' o zločinima koje rješava zanimljiva ekipa iz Instituta Jeffersonian.

8. sezona, epizoda 15 - 16 - 4. studenog

Na kamenju ispod mosta pronađeno je truplo muškarca s iznimno mnogo slomljenih kostiju. Tim brzo isključi samoubojstvo: tijelo je bačeno s mosta nakon što je žrtva imala srčani udar. Te se večeri Booth i Brennanica posvađaju oko toga kako odgajati Christine. Booth želi biti spontan, a Brennanica inzistira da su samo znanstveno dokazane metode pouzdane. Brennanica vjeruje da Booth misli da je ona loša majka te odlazi raditi. Dok pregledava truplo, upuca je tajanstveni uljez u Jeffersonianu. Booth se pokajao zbog svađe i dolazi joj se ispričati te je pronalazi nekoliko minuta nakon napada i odvede u bolnicu. Dok joj liječnici spašavaju život, Brennanica, u dvije minute za koje joj je stalo srce, razgovara sa svojom pokojnom majkom.

Raspadnuto i slomljeno truplo pronađeno je u kovčegu izvađenom iz rijeke. Žrtva je Manny, 15-godišnji dječak koji je nestao prije dva tjedna. Manny je bio odlikaš i njegova obitelj misli da je bio sramežljiv, pristojan dečko. Međutim, kada mu u krvotoku pronađu rekreativnu drogu, a otkriju se i druge tajne, slika koju je obitelj imala o njemu možda će biti razrušena zauvijek. Među osumnjičenicima su obitelj Martin, bliska s Mannyjevom obitelji, a osobito kći Kat u koju je Manny bio zaljubljen; Nick, Mannyjev partner u protuzakonitom poslu; gosti zabave na koju je Kat pozvala Mannyja.

 

8. sezona, epizoda 17 - 18 - 5. studenog

Truplo bez glave otkriveno je u polju nakon što ga je slučajno pregazio traktor. Glavu pronađe Jeffersonianov novi škiljavac, genijalni Oliver Wells, koji zbog entuzijazma prema poslu često zanemari zdrav razum i koji se zbog svoje inteligencije često ponaša arogantno. Žrtva je Benji Garcia, mladić koji je htio biti znanstvenik i koji je trebao biti prva osoba iz svoje obitelji koja je upisala fakultet. Benji je imao poboljšani kamionet obojen bojom koja svijetli u mraku; njegov brat kaže da bi neki ljudi ubili da ga se mogu dokopati.

Tajni spoj Cam i Arastooa prekine pojava bačve toksičnog otpada u kojoj se nalazi tijelo. Hodgins i Cam otkriju da je u katastrofalno neuspješnom pokušaju da se riješi tijela, ubojica u bačvu ulio hidroksid na bazi soli koji je otopio žrtvine masne naslage i pretvorio sadržaj bačve u sapun. Žrtva je Symchay Conteh, čovjek iz Zapadne Afrike čiji je nestanak prijavila osoba koja se koristila lažnim imenom. Symchay je bio siroče koje je napustilo Sierra Leone s 14 godina i dobilo azil u SAD-u… Dakle, da se vratio u domovinu, s pravom bi se bojao da će izgubiti život.

8. sezona, epizoda 19 - 20 - 6. studenog

Izgorjelo truplo pronađeno je u zapaljenom metalnom spremištu. Spremište, koje je zapravo bunker, bilo je puno streljiva, a žrtva je nosila prsluk otporan na vatru. Međutim, prsluk nije bio otporan na metke, a žrtva je upucana prije nego što je izgorjela. Žrtva je Deanna Barbieri, bivša marinkinja koja je otpuštena iz službe prije godinu dana, nakon tučnjave s drugom marinkinjom, a u karijeri je imala nekoliko incidenata, uključujući napad na časnika. Hodgins otkriva da je pucanj, kojim su ispaljena dva metka povezana žicom, bio uzrok požara.

Truplo je pronađeno u terencu na praznom parkiralištu. Izloženo meso osušilo se na vrućem, suhom zraku, no meso ispod odjeće, koje je bilo okruženo vlagom, gotovo se potpuno raspalo. Žrtva je upucana, ali meci su izvađeni iz tijela kako bi identifikacija bila nemoguća. U prtljažniku auta pronađena je puška Winchester s koje su sastrugani serijski brojevi. Iz puške je nedavno pucano, no njome nije počinjeno ubojstvo. Istragu snima avanturist i snimatelj dokumentaraca Andrew Jursic koji je dobio zadatak snimiti film u svrhu skupljanja sredstava za Jeffersonian.

8. sezona, epizoda 21 - 22 - 7. studenog

Na humku zemlje u podrumu napuštene zgrade u lošoj četvrti pronađeno je tijelo zakopano licem prema dolje, bez tragova napada. Žrtva je bila dobro odjevena, iako je možda živjela životom skupljim nego što si je mogla priuštiti i lažno se prikazivala svijetu. Nestanak žrtve, Rebecce Pearce, prijavila je Sutkinja Trudy, slavna i ratoborna TV sutkinja. Rebecca je bila producentica njezine emisije čiji je posao bio traženje stranaka za TV suđenja.

Na gradilištu je pronađeno zakopano tijelo i u panici nastaloj zbog iskapanja sruši se komad betona koji zgnječi žrtvinu lubanju. Žrtva je odjevena kao vatrogasac, a bio je muška striptizeta… I moćni burzovni mešetar, ubijen i ostavljen u zgradi koja se tada nalazila na toj parceli, a ubojica se nadao da će rušenje stare zgrade skriti truplo. Među osumnjičenicima su žrtvin šef u brokerskoj agenciji, njegova ljubomorna djevojka iz visokog društva, prijatelj zbog kojega se počeo baviti striptizom i ljubomorni zaručnik žene s kojom je spavao na djevojačkoj zabavi.

8. sezona, epizoda 23 - 24 - 8. studenog

Djelomično rastopljeno truplo pronađeno je u vreći za biološki otpad pomiješano s veterinarskim otpadom i možda zaraženo virulentnim novim patogenom. Centar za kontrolu i prevenciju bolesti pokušava otkriti postoji li mogućnost da izbije epidemija smrtonosnog virusa te zaključa Jeffersonian. Dr. Ivan Jacobs iz Centra nada se da tim Jeffersoniana može identificirati žrtvu i otkriti kada se zarazila. Međutim, uskoro postaje jasno da netko nije htio da žrtva bude identificirana: lubanja je namjerno zgnječena kako se identitet ne bi mogao otkriti po stomatološkim podacima.

Pelant, čija je lijeva strana lica i dalje prekrivena strašnim ožiljcima koje mu je zadao Booth kada ga je upucao, prati Brennaničino kretanje na nizu ultramodernih računala koje je kupio novcem koji je ukrao Hodginsu, a kojim je kupio i grandioznu kuću u kojoj se skriva. Tim Jeffersoniana istražuje ubojstvo sredovječnog muškarca kojeg je u parku prirode naizgled upucao profesionalni ubojica. Shvaćaju da je tijelo ostavljeno kako bi ga oni pronašli i ubrzo za to počnu sumnjičiti Pelanta.

Popularnu kriminalističku seriju 'Kosti' ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka u večernjem terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju