Doma TV donosi desetu sezonu kriminalističke serije 'Kosti', u kojoj će se zastrašujući dvojac Brennan i Booth naći pred odlukom koja će na kušnju dovesti njihov odnos i karijeru.

9. sezona, epizoda 19 - 20 - 27. siječnja 

Na dan velike utakmice Booth nevoljko prati Brennan na pogreb jednog od najvećih donatora Jeffersoniana koji je umro od predoziranja. Donator Todd Mirga imao je samo 31 godinu. Bio je menadžer hedge-fonda i težak više od tri milijarde dolara. Nakon pogreba Toddova temperamentna majka Drina optuži sve prisutne žene da su uništile njezina sina i da su samo željele njegov novac.

Pronađeno je tijelo u šupljem deblu u nacionalnom parku Great Falls. Ostao je samo kostur presavijen napola i prekriven kukcima. Sweets nagađa da je ubojstvo bilo impulzivno jer bi inače iskopali grob, a u ovom je slučaju netko žurno pokušao skriti tijelo. Žrtvu identificiraju kao 28-godišnju Abby Briggs, čiji je nestanak prije četiri mjeseca prijavila sestra Mallory. Mallory kaže da je Abby imala težak oblik lupusa: uzimala je medicinsku marihuanu protiv boli, a čak je i počela raditi u ambulanti iz zahvalnosti prema liječniku dr. Richardu Burkeu kojem je smatrala da duguje život.

9. sezona, epizoda 21 - 22 - 28. siječnja

U močvari kraj prigradskog naselja pronalaze tijelo s kojeg su životinje pojele noge i ruke, ali začudo, organe nisu. Čini se da je tijelo bačeno onamo, a kosti su polomljene – iako ne tupim udarcima. Najneobičnije je što postoje proturječni dokazi je li žrtva mrtva tri sata, tri dana ili dva tjedna. Žrtvu identificiraju kao Madeline Pappadelos o kojoj četiri mjeseca nitko ništa ne zna.

Kad u šumi pronađu tijelo, Cam misli da bi to moglo biti djelo Ghost Killera. Brennan je bijesna kad joj Cam, zbog bojazni da ne može biti objektivna kad je riječ o Ghost Killeru, ne dopusti da radi na slučaju. Na Brennaničino nezadovoljstvo, Cam dovodi dr. Clarka Edisona. Tijelo je obješeno sa stabla. Ubojica je očito želio da ga pronađu. Brennan upada na mjesto zločina te se ona i dr. Edison posvađaju, što bi moglo ugroziti slučaj.

9. sezona, epizoda 23 - 24 - 29. siječnja

Booth dopušta Sweetsu da preuzme dio njegova istražiteljskog posla dok se on priprema za iskaz pred odborom, a Brennan je žalosna što neko vrijeme neće raditi s Boothom. Zato ovaj put Brennan i Sweets stižu na mjesto zločina gdje su ljudske ostatke pronašli u bunaru. No Sweets brzo svima ide na živce ustrajući da sve rade po pravilima kako ne bi iznevjerili Bootha. Kosti žrtve prekrivene su kovanicama iz bunara. Natrag u Jeffersonianu pridružuje im se muškobanjasta i kompetitivna pripravnica Jessica Warren, samouvjerena sportašica koja se vodi osjećajem, a Brennan ometa svojom sklonošću nagađanjem, ali ima znanje kojim ga podupire i dobar instinkt.

Krvavog Bootha, čiji život visi o niti, voze na operaciju dok izbezumljena Brennan čeka ispred operacijske sale. Dva dana prije, dok Booth pokušava naučiti njemački da bi se pripremio za potencijalni novi posao u Berlinu, stiže anonimni poziv od nekoga tko se želi sastati s njim nasamo i razgovarati o obitelji McNamara i FBI-u. Poziv stiže s požarišta gdje pronalaze tijelo. Najprije se čini da je uzrok požara pušenje u krevetu, ali prerezane žice upućuju na ubojstvo.

10. sezona, epizoda 1 - 2 - 30. siječnja

Booth je u zatvoru jer su mu namjestili ubojstvo troje FBI-evih agenata. Sada Brennan, Sweets i ostali članovi tima iz Jeffersoniana moraju otkriti tko iz FBI-a stoji iza zavjere.

Tim ispraća na vječni počinak omiljenog im psihologa. No najprije trebaju njegovu pomoć da bi otkrili tko ga je ubio i došli bliže osobi koja stoji iza zavjere.

10. sezona, epizoda 3 - 4 - 31. siječnja

Uz pomoć mladog pripravnika Rodolfa Fuentesa tim iz Jeffersoniana istražuje ubojstvo kontroverznog konzervativnog radijskog voditelja čiji su ostaci pronađeni u šahtu. Kad tim otkrije čime se bavio u slobodno vrijeme, nailaze na šokantne dokaze koji sužavaju krug osumnjičenih. U međuvremenu specijalni agent James Aubrey očajnički pokušava zadobiti Boothovo povjerenje, a Brennan je nakon nedavnih događaja zabrinuta za Boothovo psihičko stanje.

Tim iz Jeffersoniana uz pomoć specijalnog agenta Jamesa Aubreyja istražuje ubojstvo dizajnera video-igara čije je ostatke donijela rijeka. Kad saznaju koliko je pokojni zaradio tijekom karijere, svi njemu bliski postaju osumnjičeni. Međutim, istraga kreće u novom smjeru kad otkriju da je žrtva igrala svoje igrice s pravim ljudima. U međuvremenu pripravnica Jessica Warren upoznaje tim s obrazovnim zadrugama. Brennan i Booth razgovaraju o Christineinoj budućnosti.

Desetu sezonu napete kriminalističke serije 'Kosti' ne propustite pratiti od ponedjeljka do nedjelje u večernjem terminu na Doma TV-u!  

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju