Kosti, zabavna kriminalistička serija koja ulazi već u osmu sezonu, zasniva se na životu forenzičke antropologinje i spisateljice Kathy Reichs.

8. sezona, epizoda 21 - 23 - 20. siječnja 

Na humku zemlje u podrumu napuštene zgrade u lošoj četvrti pronađeno je tijelo zakopano licem prema dolje, bez tragova napada. Žrtva je bila dobro odjevena, iako je možda živjela životom skupljim nego što si je mogla priuštiti i lažno se prikazivala svijetu.

Na gradilištu je pronađeno zakopano tijelo i u panici nastaloj zbog iskapanja sruši se komad betona koji zgnječi žrtvinu lubanju. Žrtva je odjevena kao vatrogasac, a bio je muška striptizeta…

Djelomično rastopljeno truplo pronađeno je u vreći za biološki otpad pomiješano s veterinarskim otpadom i možda zaraženo virulentnim novim patogenom.

8. sez., ep. 24; 9. sez., ep. 1 - 2 - 21. siječnja

Pelant, čija je lijeva strana lica i dalje prekrivena strašnim ožiljcima koje mu je zadao Booth kada ga je upucao, prati Brennaničino kretanje na nizu ultramodernih računala koje je kupio novcem koji je ukrao Hodginsu, a kojim je kupio i grandioznu kuću u kojoj se skriva. Tim Jeffersoniana istražuje ubojstvo sredovječnog muškarca kojeg je u parku prirode naizgled upucao profesionalni ubojica. Shvaćaju da je tijelo ostavljeno kako bi ga oni pronašli i ubrzo za to počnu sumnjičiti Pelanta…

Booth prizna prijatelju, barmenu i bivšem svećeniku Aldu Clemensu, da očajnički želi naći i ubiti Pelanta da bi se mogao oženiti Brennan prije nego što se previše udalje, bez straha da će Pelant ostvariti svoju prijetnju i ubiti pet nevinih ako se vjenčaju ili uopće ikomu kaže za prijetnju, a uvijek postoji opasnost da Pelant prati s pomoću nekog uređaja.

Iza kontejnera pronađu tijelo koje je žvakao ris koji je zalutao u grad. Žrtva je korejski savjetnik za menadžment Adam Pak, a bio je mrtav šest do dvanaest sati prije dolaska risa. Njegova supruga nije prijavila nestanak jer je mislila da je na poslovnom putu u Tajland.

9. sezona, epizoda 3 - 5 - 22. siječnja

U automobilu pronađu tijelo. Automobil i leš spaljeni su do temelja, a sjedalo i metal stopili su se s kostima. U automobilu je pronađena sjekira za meso, a u krovnom nosaču metak. Vlasnik automobila kaže da je ukraden, iako nema načina da provjere njegov alibi koji uključuje kupnju droge u sumnjivom dijelu grada.

Sweets razrađuje riskantan plan da istjeraju Pelanta na čistac. Iskorištavajući tijelo čovjeka koji je umro od srčanog udara i ostavio tijelo Jeffersonianu, preinačuju ga da bi se činilo da je žrtva drugog ubojice, a sve to pod zaštitom elektroničkog ometača koji sprečava njuškanje.

Muškarac je pronađen mrtav ispod litice, a Booth i Brennan dohvaćaju i ispituju leš dok dogovaraju kako neće reći prijateljima za zaruke dok ne dogovore sve detalje.

9. sezona, epizoda 6 - 8 - 23. siječnja

Cijeli tim iz Jeffersoniana je na svečanoj večeri uoči Boothova i Brennaničina vjenčanja kad zazvoni svećenikov telefon. Stiže vijest o ubojstvu. Prilikom iskopavanja temelja za sjenicu pronađeno je tijelo. Iako je vjenčanje sutra, tim iz Jeffersoniana uvjeren je da će biti otkazano jer Brennan želi istražiti.

Brennan i Booth na medenom su mjesecu u Buenos Airesu. Booth se sjajno zabavlja, ali Brennan ima drukčije viđenje opuštanja te dovodi Bootha u mrtvačnicu da mu pokaže ostatke pogubljenih političkih disidenata koje je nekoć pomagala identificirati. Ondje su i dalje tisuće neidentificiranih žrtava.

Ljudski ostaci pronađeni su u dabrovoj brani, a većinu mesa pojeli su puževi. Nestali sjekutić pomaže identificirati žrtvu kao Seana Nolana, manekena u usponu čija je neugledna djevojka računovotkinja plaćala većinu računa.

9. sezona, epizoda 9 - 11 - 24. siječnja

Brennan je porotnica na suđenju profesionalnom nogometašu Peteru Kidmanu optuženom za ubojstvo supruge. Daisy, koja mijenja Brennan u laboratoriju, vrlo je nesigurna u svoj rad. Zbog arogancije svi koji prate suđenje na televiziji, uključujući i neke članove tima iz Jeffersoniana, uvjereni su da je on ubojica.

Za vrijeme ručka ljudski ostaci nađeni su u gulašu u školskoj kantini. Brennan prema načinu na koji su kosti izrezane i zdrobljene zaključuje da je žrtva „obrađena“, a Cam otkriva da je meso marinirano. Drugim riječima, otkrivaju da je žrtva prošla postupak obrade mesa.

Jedan par otkriva tijelo na kišni dan i misleći da policiji rade uslugu, fotografiraju ga te zabijaju kišobran u tlo da bi ga zaštitili od vremenskih uvjeta. Nažalost, u kišobran udari grom koji izazove eksploziju tijela.

9. sezona, epizoda 12 - 16 - 25. siječnja

Brennan ima noćnu moru u kojoj je pokojni Pelant upozorava da nikada neće pronaći Ghost Killera bez njegove pomoći. Cam ne vjeruje da postoji još jedan serijski ubojica zbog nedostatka dokaza da su različita ubojstva povezana, pa želi zaključiti Brennaničinu istragu. 

Prva dama poziva FBI da istraži ubojstvo u urbanom vrtu gdje je u plitkom grobu pronađen leš star dva dana. Ostatke žrtve pojela je i povratila divljač. Prsni je koš zdrobljen, a srce i pluća pretvoreni u smjesu.

Raskomadano tijelo pronađeno je u napoju za svinje, a Brennan je ljuta jer je njihov jedini potencijalni pripravnik u laboratoriju vedri kanadski forenzični ortoped dr. Douglas Filmore.

Pronađeno je tijelo zakopano na obronku, kosti nogu vire iz zemlje, a na desnoj nozi nedostaje mali prst koji je odrezan neposredno prije smrti. Zubi su smrskani, pa se žrtvu ne može identificirati po zubnom kartonu.

Kada ribari u jezeru pronađu platnenu vreću s lubanjom, na teren izlazi tim iz Jeffersoniana. Tijelo se raspadalo četiri dana, a činjenica da vreća nije otežana kamenjem upućuje na to da je netko želio da tijelo pronađu. Većinu su pojeli paklari koji su bili u vreći s tijelom.

9. sezona, epizoda 17 - 18 - 26. siječnja

Kada pronađu tijelo u septičkoj jami u Virginiji, cjelokupna septička jama stiže u laboratorij. Budući da nemaju pripravnika, Cam dovodi Rodolfa Fuentesa, potencijalnog pripravnika.

Booth se zapani jer Brennan ne želi organizirati proslavu rođendana za Christine. Brennan tvrdi da ona kao dijete nikada nije imala proslavu. Njezin otac Max bojao se da će time privući policiju te ne osjeća da je išta propustila.

Popularnu kriminalističku seriju 'Kosti' ne propustite pratiti od ponedjeljka do nedjelje u večernjem terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju