Doma TV na male ekrane donosi petu sezonu nagrađivane kriminalističke serije 'Kosti' o zločinima koje rješava zanimljiva ekipa iz Instituta Jeffersonian.

5. sezona, epizoda 13 - 14 - 16. rujna 

Ljudski je kostur otkriven u rovu stare bojišnice iz građanskog rata, a kosti pripadaju lokalnom zubaru. Boothov brat Jared vraća se sa svojih putovanja i donosi iznenađujuće vijesti.

Brennan i Booth istražuju skup jedinstveno izobličenih ostataka koji alegorijski upućuju na biblijski tekst. Žrtva je bivši pacijent jednog sanatorija, a sumnjivce je teško karakterizirati, bilo kao dobre ili loše. Pripravnik Arastoo Vaziri otkriva tajnu o svojoj prošlosti.

5. sezona, epizoda 15 - 16 - 17. rujna

Kad vlak podzemne željeznice izbaci s tračnica 23.000 litara naplavne vode, iz bujice se pomoli djelomično skeletonizirano tijelo. Dok se dr. Sweets (koji je bio putnik u vlaku koji je iskočio) nosi s poslijetraumatskim stresom, ostatak tima i pripravnica Daisy Wick identificiraju žrtvu kao profesionalnog pisca iz sjene uhvaćenog u smrtonosni ljubavni trokut. Brennan izdaje svoju drugu knjigu koja postiže sjajan uspjeh, ali mora dati smještaj radoznalom reporteru; a Sweetsa iskustvo bliske smrti dovodi do drastične odluke.

U 100. epizodi serije Kosti Brennan i Booth prisjećaju se prvoga slučaja na kojem su radili za Sweetsovu gotovo završenu knjigu. Mladi buntovnik Booth traži pomoć tima antropoloških znanstvenika i uličnog umjetnika. Iako se nalaze na nepoznatom teritoriju, dr. Brennan, njezin student Zack i Hodgins prihvaćaju se posla i impresioniraju Bootha sposobnošću otkrivanja novih tragova i potvrdom njegove teorije o okružnom sucu s dobrim vezama.

5. sezona, epizoda 17 - 18 - 18. rujna

Brennan i Booth idu na tajni zadatak kao bračni par na njezinu godišnjicu mature kako bi istražili ubojstvo jednog od njezinih nekadašnjih razrednih kolega. Brennan i kao odraslu osobu predvidljivo pogrešno shvaćaju, a jedini joj je prijatelj neobično mračni i nekonvencionalni podvornik. Hodgins otkriva tajnu iz labosa.

U utrobi morskoga psa otkriveni su ljudski ostatci, dokazi upućuju da je žrtva bila plijenom nekoliko riba pa tim istražuje Akvarij Atlantika u kojem je nestao gostujući predavač i poznati guru samopomoći (koji propovijeda ljekovitu moć oceana). U međuvremenu i Brennan i Booth navigiraju vlastitim odnosom kad morska biologinja pokaže interes za Bootha.

5. sezona, epizoda 19 - 20 - 19. rujna

Kad tijelo ljubitelja pustolovina pronađu u hotelskom stroju za pranje rublja, Bootha i Brennan istraga vodi do kampa Rock and Roll fantasy . U labosu koriste se fragmentom kljove pretpovijesnog mamuta (pronađenog s ostatcima) i Angelinim poznavanjem glazbene industrije kako bi povezali dokaze s potencijalnim sumnjivcima. Za to vrijeme Cam traži liječnike za svoju kćer Michelle.

U brvnari koja je izgorjela u šumi otkrivena su dva tijela – jedno pripada suvremenoj vještici, a drugo je iz dana suđenja vješticama iz Salema – pa istraga odvede Bootha i Brennan u svijet Wicce kako bi pronašli ubojicu. A kad zbog Hodginsove nemarne vožnje on i Angela završe u zatvoru, Sweets i pripravnik Clark Edison ulaze na nepoznati teritorij kako bi pomogli timu.

5. sezona, epizoda 21 - 22 - 20. rujna

Suđenje Gravediggeru osobno pogađa članove tima, a svi u Jeffersonianu moraju raditi prekovremeno kako bi otkrili forenzičke dokaze koji će osigurati osudu.

Kako bi riješio misterij smrti jednoga skupljača, tim mora otkriti tragove zakopane pod imovinom koju je skupljao cijeloga živoga. Najnoviji posjet Angelina oca ima točno određenu svrhu, a Brennan i Booth nađu se pred jedinstvenim mogućnostima.

Petu sezonu popularne kriminalističke serije 'Kosti' ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka u poslijepodnevnom terminu na Doma TV-u!  

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju