Doma TV na male ekrane donosi nagrađivanu kriminalističku seriju 'Kosti' o zločinima koje rješava zanimljiva ekipa iz Instituta Jeffersonian.

6. sezona, epizoda 22 - 23; 7. sez., ep. 1 - 13. siječnja

Kad snajperist u bijegu Jacob Broadsky odnese još jednu žrtvu, Booth je odlučniji nego ikad uhvatiti svog lukavog neprijatelja. Nakon što metak namijenjen Boothu pogodi nevinu žrtvu, Booth kreće uhvatiti Broadskog jednom zauvijek.

Neidentificirani ostaci kuglača pronađeni su zaglavljeni u uređaju koji slaže čunjeve. Kako nema jasnih tragova, Booth i Brennan na tajnome se zadatku pridružuju natjecateljski nastrojenoj kuglačkoj ekipi u nadi da će pronaći tragove.

 

Brennanica se uz Maxovu pomoć još skriva s Christine nakon što joj je haker Christopher Pelant smjestio za ubojstvo svog mentora dr. Ethana Sawyera. Booth se zaklinje da će uhvatiti Pelanta s FBI-evom pomoći ili bez nje

8. sezona, epizoda 2 - 4 - 14. siječnja

 

Brennanica se vratila kući nakon nekoliko mjeseci u bijegu i između nje i Bootha osjeća se neugodna napetost. Pozornost im od nje odvuče istraga spaljenog tijela pronađenoga u bačvi ulja pod mostom, no u istrazi se stalno prepiru jer se oboje žele dokazati jedno drugomu nakon što su dugo bili odvojeni.

Nepoznatom je čovjeku odrubljena glava u eksploziji koju je uzrokovao eksploziv ostavljen u čaši na krovu njegova auta na parkiralištu hotela. Caroline makne Bootha sa slučaja i umjesto njega kao partnericu u istrazi dodijeli mladu i svadljivu agenticu Oliviju Sparling.

Kada par koji se svađa pokuša izvući svoj auto iz jarka pokraj ceste, gume koje se vrte otkrivaju truplo ispod njega… I poprskaju ostatke po nesretnom suprugu koji slučajno proguta nekoliko komadića.

8. sezona, epizoda 5 - 7 - 15. siječnja

 

U kanti za smeće pronađeno je truplo. Koža i mišići na stravičan su način oguljeni s kostiju – žrtvi je živoj oderano meso s kostiju. Žrtva je Jessica Pearson, koja je s partnericom Brooke Guminski osnovala tvrtku za proizvodnju kaše od jabuka, jedan od nekoliko obrta u lokalnoj zajednici proizvođača.

Dr. Brennan na posao pozove sve škiljavce odjednom, na što se oni zabrinu. Pitaju se je li riječ o nekakvu natjecanju, no ne znaju da je Brennanica – koja je nedavno počela proučavati košarku kako bi postala bolji timski igrač, na što je potiče Booth – pokušava među njima stvoriti dobar timski duh i suradnju.

Na plaži je isplivala kapsula u kojoj se nalaze želatinozni ljudski ostaci. Kapsula je zapečaćena i nema nikakvih otvora. Hodgins se nada da su kapsulu izradili izvanzemaljci i otvori je laserom te se pokaže da su ostaci fermentirali i da su žrtvi izbijeni zubi.

 

8. sezona, epizoda 8 - 10 - 16. siječnja

 

Neuhvatljivi ulični umjetnik naleti na ljudske ostatke – doslovno – dok postavlja poster na zid… Ostaci mu se slučajno zalijepe na leđa te ga tim, zajedno s dokazima, odvodi sa sobom u Jeffersonian. Na prvi se pogled čini da je žrtvu ubila strelica ispaljena u glavu, no ispostavi se da je riječ o pošalici i strelica nije prava.

Ova je epizoda snimljena iz lubanjine perspektive, to jest, iz perspektive žrtve. Truplo djeteta pronađeno je u napuštenom stakleniku i u lubanji se nalazi gnijezdo osa. Vidovnjakinja Avalon Harmonia vraća se nepozvana da pomogne timu razgovarati sa žrtvom i vjeruje da ih dječak promatra te da će ih progoniti dok ne otkriju tko ga je ubio.

Lovac na duhove u svojoj reality emisiji uživo pronađe truplo naizgled prekriveno dijamantima i odnese ga u Jeffersonian. Žrtva je plesačica standardnih plesova koja je umrla neprekidno prije velikog natjecanja u TV emisiji koja za pobjedu dodjeljuje nagradu od pola milijuna dolara, slavu i sponzorstva.

8. sezona, epizoda 11 - 13 - 17. siječnja

 

Začahureni kostur pronađen je na drvetu i Hodgins se nada da su pronašli legendarno čudovište Mothman, no ta se nada ubrzo pokaže uzaludnom. Žrtva je čovjek, a auto pronađen u blizini namješten je tako da smrt izgleda kao nesreća u kojoj je vozač izbačen na drvo…

Hodginsa i Angelu pri buđenju dočeka stravično iznenađenje – ogoljeno i spaljeno truplo na baldahinu njihova kreveta i ogrlica od latica umočenih u krv oko jastuka njihova uplakanog, no neozlijeđenog sinčića Michaela Vincenta. Počinitelj ih je uspavao plinom prije nego što je postavio te strašne ukrase.

Na stazi u nacionalnom parku pronađeno je tijelo koji su izjeli kukci i glodavci… A ispod njega, još jedno tijelo. Donje tijelo, Monicu Craig, nakon što je umrla od raka pluća prirodno je pokopala tvrtka Green Passages koja se bavi recikliranjem ljudskih ostataka u prirodi. Gornje je truplo žrtva ubojstva koju je Monicin suprug identificirao kao Rachel Knox, Monicinu suputnicu i pomoćnicu u zadnjim danima bolesti, kada su se njih dvije jako zbližile.

8. sezona, epizoda 14 - 18 - 18. siječnja

U klaonici je pronađeno raskomadano truplo ubačeno u korozivnu kiselinu. Brennanica na tijelu pronađe tragove zlostavljanja, no kada žrtvu identificiraju kao Melindu Perkins, uskoro otkriju da su ozljede zapravo nastale koturaljkanjem u roller derbyju.

Na kamenju ispod mosta pronađeno je truplo muškarca s iznimno mnogo slomljenih kostiju. Tim brzo isključi samoubojstvo: tijelo je bačeno s mosta nakon što je žrtva imala srčani udar.

Raspadnuto i slomljeno truplo pronađeno je u kovčegu izvađenom iz rijeke. Žrtva je Manny, 15-godišnji dječak koji je nestao prije dva tjedna. Manny je bio odlikaš i njegova obitelj misli da je bio sramežljiv, pristojan dečko.

Truplo bez glave otkriveno je u polju nakon što ga je slučajno pregazio traktor. Glavu pronađe Jeffersonianov novi škiljavac, genijalni Oliver Wells, koji zbog entuzijazma prema poslu često zanemari zdrav razum i koji se zbog svoje inteligencije često ponaša arogantno.

Tajni spoj Cam i Arastooa prekine pojava bačve toksičnog otpada u kojoj se nalazi tijelo. Hodgins i Cam otkriju da je u katastrofalno neuspješnom pokušaju da se riješi tijela, ubojica u bačvu ulio hidroksid na bazi soli koji je otopio žrtvine masne naslage i pretvorio sadržaj bačve u sapun.

8. sezona, epizoda 19 - 20 - 19. siječnja

Izgorjelo truplo pronađeno je u zapaljenom metalnom spremištu. Spremište, koje je zapravo bunker, bilo je puno streljiva, a žrtva je nosila prsluk otporan na vatru. Međutim, prsluk nije bio otporan na metke, a žrtva je upucana prije nego što je izgorjela.

Truplo je pronađeno u terencu na praznom parkiralištu. Izloženo meso osušilo se na vrućem, suhom zraku, no meso ispod odjeće, koje je bilo okruženo vlagom, gotovo se potpuno raspalo. Žrtva je upucana, ali meci su izvađeni iz tijela kako bi identifikacija bila nemoguća.

Popularnu kriminalističku seriju 'Kosti' ne propustite pratiti od ponedjeljka do nedjelje u večernjem terminu na Doma TV-u!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju