Serija 'Kosti' je mračno zabavna proceduralna drama koja ulazi u svoju sedmu sezonu, a inspirirana je pravom forenzičkom antropologinjom i spisateljicom Kathy Reichs.

2. sezona, epizoda 16 - 17/ 10. sezona, epizoda 18 - 19 - 12. kolovoza

Booth konstantno prekida Brennanin odmor sa Sullyjem tražeći pomoć u slučaju žene čije je tijelo bez kostiju pronađeno u rijeci, a Sully zamoli Brennan da pobjegne s njime.

Pucanje cjevovoda na povijesnome groblju otkriva kosti koje vode do otkrića nedavnog ubojstva, a stalno prepucavanje dovede Bootha do toga da predloži Brennan da posjeti njegova psihijatra kako bi se vratili na staro.

U samo 48 sati prije izvršenja smrtne kazne serijskom ubojici Alexu Rockwellu, kojega su Brennan i Booth pomogli osuditi, tim iz Jeffersoniana mora potvrditi Brennaninu novu sumnju da Rockwell možda nije odgovoran za te zločine.

Arastooa otima iranski parlamentarac kako bi mu pomogao riješiti slučaj ubojstva, pa Booth i Cam kreću na Bliski istok razotkriti ubojicu prije nego što bude prekasno. U međuvremenu, Brennan je zabrinuta zbog Boothove sklonosti kocki, pa moli Aubreyja da zaštiti nju i Christine od muževa kladioničara.

2. sezona, epizoda 18 - 19/ 10. sezona, epizoda 20 - 21 - 13. kolovoza

Kada Bootha tijekom istrage ubojstva otme šef mafije, Brennan pomoć dobiva s neočekivane strane, od svoga oca bjegunca.

Kada se otkrije da ostaci tijela palog s neba upućuju na to da je duže vrijeme provelo u svemiru, Brennanin tim razvija teorije o izvanzemaljcima i vladinu zataškavanju, a Hodgins zaprosi Angelu.

Tijelo sakupljačice posuda za kekse pronađeno je kraj rijeke, a ubojica bi mogao biti drugi obožavatelj posuda. U međuvremenu Booth pokušava prihvatiti Brennaninu odluku da se iseli iz zajedničkog doma zbog njegove ovisnosti o kocki.

Ostaci bivšeg zatvorenika i motorista koji je postao instruktor joge pronađeni su nakon šumskog požara, pa istražitelji moraju uroniti u oba svijeta kako bi pronašli ubojicu. Booth nastavlja borbu protiv ovisnosti o kocki.

2. sezona, epizoda 20 - 21/ 10. sez.. ep. 22; 11. sez., ep. 1 - 14. kolovoza

Brennan i Booth istražuju slučaj ubijenog slavnog kuhara čije su kosti pronađene u staroj kamenoj kući… I mogle bi biti radioaktivne.

Brennan i Booth istražuju smrt djevojke s rijetkom bolesti; pojavljuje se Brennanin otac donijevši obiteljske suvenire i poruku od njezine majke, a Hodgins i Angela kreću prema oltaru, ali nešto bi im se moglo ispriječiti.

Dok tim istražuje ubojstvo, dokazi s mjesta zločina podsjete ih na starog neprijatelja. Angela je zabrinuta zbog svoje i Hodginsove odluke, a Booth i Brennan razmišljaju o životu bez Jeffersoniana.

Booth, Brennan, njihova kći Christine i nova beba tobože vode život iz snova, daleko od života ispunjenog ubojstvima, koji su ostavili za sobom. Booth radi kao instruktor slobodnjak za FBI, pa si sam organizira vrijeme i može vidjeti djecu kad god poželi, a jednoga jutra odlazi na sat obuke. U međuvremenu, Cam nikako da nađe zamjenu za Brennan kao glavnu forenzičnu antropologinju; Arastoo uskače, a Hodgins i Angela nagovaraju je da ga zaposli na puno vrijeme. Kad u jednom zapaljenom kombiju pronađu izgorjela tijela, a za jedan od kostura zalijepljen pištolj, pokaže se da pištolj pripada Boothu. Booth je tajanstveno nestao, a struktura kostura odgovara njegovoj. Boothova oružja nema u njegovoj i Brennaninoj kući, a ostavio je i vjenčani prsten. Brennan se vraća u Jeffersonian, čvrsta u odluci da dokaže kako ostatci ne pripadaju Boothu, iako je Arastoo već pronašao uvjerljive dokaze da pripadaju.

3. sezona, epizoda 1 - 2/ 11. sezona, epizoda 2 - 3 - 15. kolovoza

Brennan i Booth otkriju lubanju s tragovima ljudskih zuba koja ih odvede do tajnoga kanibalističkog društva, a svi se pokušavaju aklimatizirati na novu radnu dinamiku bez Zacka.

Kada domaćicu ubije bomba postavljena u njezin monovolumen, otkrije se njezina tajna prošlost, ali nije sve onakvo kakvim se čini. Brennan teško prihvaća svog oca.

Sat vremena prije: ranjeni Booth, ne imavši izbora, pali tijelo svoga brata u kombiju. U sadašnjosti: Booth i njegovi supomagači čekaju da obave razmjenu koja će im donijeti 2 milijuna dolara, no Booth možda podlegne ranama ne potraži li uskoro liječničku pomoć. Kad tim otkrije da FBI-eva agentica Miller nije bila posve iskrena s FBI-em i Jeffersonianom, Miller je prisiljena otkriti kako je njezin partner Richard nestao malo prije Bootha, nakon što je preuzeo i ispisao popis tajnih agenata; sumnja da je izdajica.

Kad na farmi pastrva na zabačenoj lokaciji u Zapadnoj Virginiji otkriju mesnate ostatke, Jeffersonianov tim brzo uviđa kako je ubojica zacijelo znao da su pastrve mesojedi pa se htio riješiti dokaza. To što su pastrve pojele određene organe navodi tim na pretpostavku da je žrtva bila izbodena, a da je krv privukla ribe.

3. sezona, epizoda 3 - 4/ 11. sezona, epizoda 4 - 5 - 16. kolovoza

Kad u šumi pronađu raspadnuto tijelo nekog muškarca, bez stopala i vezanih ruku, tim kreće u istragu. Obdukcija Brennan i Bootha vodi do kuće korištene kao sado-mazo utočišta, u kojem su žene glumile džokeje, a muškarci njihove konje. Angela se pokušava hipnozom sjetiti imena svoga neuhvatljivog muža kako bi se napokon mogla rastati od njega.

Kad organskog farmera pronađu mrtva, a poslije otkriju da je bio ženskar, tim na kraju istražuje dvostruko ubojstvo.

U šumi su pronađeni ostatci; lubanju je razmrskao na komadiće lovac koji je pronašao ostatke – uspaničio se i upucao lubanju. Ostatke kao da su uništili hibridi kojota i vuka; odjeća je poderana, ali nema cipela – tijelo je ondje odbačeno. Brennan angažira kolegicu, briljantnu forenzičnu antropologinju dr. Beth Mayer da joj pomogne u istrazi. Mayer odmah shvati kako će identificirati žrtvu, a Brennan se mora oduprijeti porivu kompetitivnosti kad Mazer impresionira tim svojom stručnošću i desetljećima postignuća.

Studenti koji su postavili ukletu kuću u staru crkvu nalaze truplo pod drvenim podom. Kad Jeffersonianov tim krene istražiti slučaj, otkrije kako žrtva ne samo da je nedavno preminula, nego da postoji i željezni lijes s davno zakopanim bezglavim tijelom crvenog mundira iz 18. stoljeća. Noviju žrtvu identificiraju kao 26-godišnju studenticu medicine, čiji je nestanak prijavljen nekoliko dana prije. Žrtva je imala sklonost mraku, a u njezinu je ormariću pronađena drevna knjiga s mističnom runom, simbolom koji se podudara s runom sa željeznoga lijesa.

3. sezona, epizoda 5 - 6 - 17. kolovoza

Booth i Brennan istražuju mumificirane ostatke tinejdžera pronađenih u labirintu strave u lokalnom zabavnom parku.

Pougljenjeni ostaci mlade stažistice s instituta Jeffersonian, kćeri veoma cijenjenog nekadašnjeg znanstvenika instituta, pronađeni su u peći u zgradi.

3. sezona, epizoda 7 - 8 - 18. kolovoza

Vremenska kapsula iz 1987. sadrži tijelo odavno nestalog računalnoga geeka, za kojeg se pokaže da je imao iznenađujuću tajnu.

Serijski ubojica opet napada; a Brennan se ponovno nalazi sa svojim bratom u nimalo idealnim okolnostima.

Epizode serije 'Kosti' ne propustite pratiti od svaki dan u poslijepodnevnom i večernjem terminu na Doma TV-u!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju