Ukusan i lagan kolač sa sezonskim voćem kojem nećete moći odoljeti.

SASTOJCI:

- 150 g bjelanjca (oko 5)
- 250 g šećera
- 400 ml slatkog vrhnja
- 500 g jagoda narezanih na četvrtine
- 100 g badema u listićima, lagano tostiranih u pećnici
- šećer u prahu za posipanje



PRIPREMA:

1. Bademe lagano popržiti u pećnici i narezati na listiće. Možete kupiti i gotove listiće badema.
2. Zagrijati pećnicu na 200°C.
3. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg sa šećerom.
4. Lim obložiti masnim papirom, posuti šećerom u prahu i u jednom sloju rasporediti listiće badema.
5. Pažljivo premazati snijeg od bjelanjaka preko badema i peći 10 minuta, a zatim smanjiti temperaturu na 160°C i nastaviti peći dok kora ne dobije laganu boju (oko 10 minuta), ali je još uvijek mekana.



6. Pustiti da se ohladi i u međuvremenu istući slatko vrhnje u šlag.
7. Premazati šlag preko kore, po njemu rasporediti narezane jagode i napraviti roladu i spremiti u frižider.




POSLUŽIVANJE:

Servirati narezano na ploške debljine oko 2-3 cm i uživati.




'Kod Ane' gledajte od ponedjeljka do petka u jutarnjem terminu na Doma TV, a više ukusnih recepata potražite na OYO!
 

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju