Ana kuha i peče svježe, zdravo i od sezonskih namjernica, a jela koja sprema uz malo truda mogu pripremiti svi.

'Kod Ane' možete pronaći kako recepte tradicionalne hrvatske kuhinje s modernim obratom, tako i delicije iz svih dijelova Europe i svijeta. Sladokusci će moći pronaći pregršt novih i zanimljivih torti, pita i kolača, a mi vam donosimo brz, jednostavan i povoljan čokoladni recept!
 
Čokolada na čokoladi





1. Za tijesto su potrebni blanširani i oguljeni bademi koji su sasušeni u pećnici. Ako nemate badema, možete iskoristiti i tostirane orahe.
2. Od badema u mlinčiću napravite brašno. Dobro je dodati malo šećera da se upije masnoća i dobije brašno, a ne pasta.
3. Čokoladu za kuhanje ili onu s velikim udjelom kakaa otopite na pari.
4. Kada se čokolada rastopi u nju dodajte maslac i mješajte dok se sastojci ne sjedine.
5. Žumanjke istucite s malo šećera, a bjelanjke s malo soli istucite u čvrsti snijeg.
6. Ohlađenu smjesu otopljene čokolade i maslaca dodajte u istučene žumanjke i dobro promiješajte rukom. Nakon što smjesa odmori dodajte bademe i bjelanjke te nježno promiješajte nježno kuhačom.
7. Smjesu izlijte u kalup i stavite ju u pećnicu 15ak minuta na 150 stupnjeva .
8. Za glazuru na pari otopite mliječnu čokoladu ili neku s većim udjelom šećera.
9. Nakon što se čokolada otopi u nju dodajte maslac, malo mlijeka i kandiranu koricu naranče.
10. Dobivenu glazuru izlijte po biskvitu i prije posluživanja pustite da se dobro ohladi.