Filmske borbe nisu uvijek potpuno iscenirane

„A sada, boom“ možda jest komedija, no njegov se junak ne šali kada se radi o scenama borbe u njoj.

Glumac Kevin James glumi Scotta Vossa, srednjoškolskog profesora biologije koji odluči uzeti stvari u svoje ruke nakon što njegova škola ostaje bez novca za izvannastavne aktivnosti. Kako bi svojim učenicima vratio glazbenu kulturu, ali i spasio kolegu od otkaza, Scott se vraća ljubavi iz studentskih dana – hrvanju.

Kako je široj publici poznat kao debeljuškasti dobrica, poznati se ''kralj Queensa'' morao dodatno pripremati za novu ulogu.
„Htio sam uvjeriti gledatelje kako i običan ''dečko iz susjedstva'' može trenirati, trenirati i trenirati i postati - MMA borac!“ Stoga se ovaj film može smatrati inspirativnom komedijom, budući da pokazuje kako baš svatko može postati borcem, pa čak i ako ste sredovječni profesor biologije.

James je dugogodišnji fan MMA-e te bliski prijatelj s bivšim UFC prvakom Basom Ruttenom, koji je također dobio svoju ulogu u filmu. Možemo reći kako je upravo Rutten na neki način i inspiriracija za ovaj film.
„Promatrajući ovog ludog tipa s čizmama do koljena kako slavi nakon pobjede, pomislio sam kako bi bilo super upoznati ga i možda čak trenirati s njim. Upravo to se i dogodilo.“
Kroz druženje s poznatim borcem, James je shvatio kako MMA borci nisu gladijatori koji se tuku u kavezu kao životinje, već obični ljudi koji pokušavaju nahraniti svoju djecu i imati krov nad glavnom radeći ono u čemu su najbolji - boreći se.

Naravno, Kevin James smatra kako su borci u filmu očito, bolji borci od prosječnih glumaca.
„Miller je briljirao u transformaciji iz borca u glumca. Zapravo, svi su. U borilačkim sam se scenama osjećao grozno kada sam ih morao udariti. No, oni to nisu ni osjetili. Navikli su na udarce daleko jače od mog, amaterskog pokušaja.“ No, priznaje kako je nekoliko puta dobio ''prave'' udarce od svojih kolega.
„Naučiti profesionalne borce da namjerno loše udaraju za dobrobit filma nije bilo lako, pa je često završio razbijene brade.“

Ipak, od zalutalog udarca glumcu je teže palo dovođenje u formu, pri čemu je izgubio više od 30 kilograma.
„Prebacio sam se na organsku prehranu i trenirao s UFC zvijezdama. Htio sam što realističnije odglumiti bivšeg borca. Ne želite se zamjeriti s obožavateljima mješovitih borilačkih vještina!“


Akcijsku komediju "A sada, boom" pogledajte u nedjelju u večernjem terminu na Domi TV! Više filmskih naslova potražite na domatv.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju