Jedan je tu zbog zabavnog oružja, jedna zbog ostvarenja sna, a jedna zbog vrlo, vrlo upornog redatelja

Prije osam godina, preuzevši krivnju za smrt popularnog okružnog tužitelja Harveyja Denta, Batman (Christian Bale) žrtvovao je sve za što se borio, nadajući se da će taj potez pridonijeti općem dobru. No sve će se promijeniti nakon što se prvo pojavi lukava provalnica Selina (Anne Hathaway), a nakon nje na scenu stupi nemilosrdni terorist Bane (Tom Hardy), koji s lica nikad ne skida zlokobnu masku. Baneova strahovlada primorat će Batmana da izađe iz sjene. No je li i on dovoljno moćan da zaustavi Banea? Bruce Wayne je stariji, nakon osam godina izbivanja ni njegova fizička sprema nije onakva na kakvu smo navikli, pao je u nemilost građana Gothama, a negativac nikad nije bio brutalniji.



Otprilike godinu dana prije premijere filma, redatelj Christopher Nolan natuknuo je kako razmišlja o stavljanju scena iz prethodnog nastavka 'Vitez tame' (The Dark Knight, 2008.) kako bi se lik Jokera bar nakratko pojavio, no, naposljetku je odlučio kako to ipak neće učiniti iz poštovanja prema pokojnom Heathu Ledgeru koji je tada igrao Jokera. Štoviše, kako bi mu odali počast, ime Jokera ne spominje se nijednom u cijelom filmu.



Tom Hardy, koji igra Banea izjavio je kako je najteži dio filma bio snimanje scena borbe, ali ne zato što su bile fizički zahtjevne: Hardy je odmalena bio zagriženi obožavatelj Batmana te se osjećao, kako kaže,' kao da tuče svog heroja iz djetinjstva'. Ipak, dodao je kako je na to zaboravio čim je čuo kako redatelj Nolan viče : 'Akcija!' i počeo udarati koliko god jako je mogao.


Koliko je glumac bio predan ulozi govori i to da se za ulogu Banea udebljao 13 kilograma te je naučio mnoštvo borilačkih stilova kako bi ih mogao koristiti u filmu. Također, ulogu je prihvatio bez da je uopće pročitao scenarij. Rečeno mu je da će imati jedinstven trening te neograničen pristup borilačkoj opremi u kojoj će moći uživati koliko god želi. Ratobornom Hardyju ovo je bilo i više nego dovoljno da pristane.



Anne Hathaway koja u filmu igra Ženu-mačku rekla je kako je očajnički željela tu ulogu te da je nakon audicije bila jako nervozna. Prvi puta nakon audicije, nazvao ju je njen agent i rekao da ime dobre vijesti i pitao ju sjedi li. Hathaway je odmah veselo vrisnula : ' Ja sam Žena-mačka!' i počela trčati po prostoriji u ludilu. Nažalost, agent ju je morao smiriti i priopćiti kako joj je ponuđeno 'samo' vođenje dodjele nagrade Oscar. Glumica je izjavila kako je u tom trenutku zanijemila. Nasreću, nedugo nakon, agent joj je javio kako je dobila toliko željenu ulogu.
 

Christopher Nolan je toliko želio Marion Cotillard u ulozi Mirande Tate da je promijenio raspored snimanja kako bi ga prilagodio njenoj trudnoći. Naime, kada ju je Nolan upitao za angažman na filmu, Cotillard ga je odbila jer je mislila kako to neće moći. No, Nolan nije odustajao: napravio joj je na setu čak i posebnu sobu gdje može boraviti njena obitelj. Počela je snimati samo mjesec dana nakon poroda. U intervjuu za Vogue, Nolan je izjavio kako se zaista divio njenoj izdržljivosti jer je glumica istodobno snimala još jedan film. Nadjenuo joj je nadimak 'Superwoman' (super-žena).

Akcijski film' Vitez tame: Povratak' ne propustite pogledati u nedjelju u večernjem terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju