Nastao prema istinitoj priči o najvećem krijumčaru kokaina , 'Bijeli prah' spaja napetu radnju i biografske elemente u vrhunski kriminalistički film koji se gleda u jednom dahu.

U nekoliko godina tijekom 1970-ih kokain u prahu od relativno opskurne droge premetnuo se u milijarde dolara vrijedan međunarodni posao koji može stvarati i razarati nacije. Većina ljudi zna da su iza skoka u popularnosti kokaina stajali moćni kolumbijski narkokarteli. No ono što većina ne zna jest da su kolumbijski narkolordovi imali vezu u Americi koja je sve to omogućila: Georgea Junga, običnog mladića iz američkog gradića koji je odlučio ostvariti američki san na svoj način.

Film 'Bijeli prah' priča je o životu Georgea Junga, čovjeka koji je još kao dječak, odrastajući u siromašnoj obitelji, sebi obećao da neće dijeliti istu sudbinu kao njegovi roditelji. Preselivši se u Kaliforniju, započeo je svoje životno putovanje tijekom kojeg je postao jedna od ključnih osoba za uvoz kokaina u Ameriku. Glavnu ulogu u filmu preuzeo je izvandredni Johnny Depp koji se toliko posvetio glumi da je stvarnog Georgea Junga posjetio u zatvoru kako bi ga intervjuirao. Pravi George Jung oslobođen je iz zatvora 2. lipnja 2014. godine, a pušten je ranije nakon što je ispunio nagodbu zbog svjedočenja protiv svojih suučesnika.

Postavši prvi Amerikanac koji je masovno uvozio kokain u Sjedinjene Države te koristio svoje poduzetničke vještine da izloži studente, dobro plaćene profesionalce i cijeli Hollywood novom, modernijem obliku drogiranja, Jung je sanjao i udisao novac i živio fantastičnim životom bez pravila o kojem su mnogi mogli samo sanjati. No što god učinio, nije mogao dobiti jedino što je želio, a to je ljubav koju mu nitko ne može oduzeti.

Uz sjajnog Johnnyja Deppa, na setu su se pridružili Rachel Griffiths i Ray Liotta u ulozi Jungovih roditelja. Nevjerojatna je činjenica da je Rachel u stvarnosti pet godina mlađa od Johnnyja Deppa, dok je Ray Liotta tek osam godina stariji od njega, a osim što ove glumce povezuje uloga Jungovih roditelja, dijele i isti datum rođenja.

Nastao prema knjizi Brucea Portera o životu čovjeka koji je stvorio američko kokainsko tržište, 'Bijeli prah' spaja napetu radnju i biografske elemente u vrhunski kriminalistički film koji se gleda u jednom dahu. Dojam upotpunjuje i izvrsna glumačka ekipa na čelu s Johnnyjem Deppom koji se savršeno snašao u ulozi koja je ponešto drugačija od onih na koje smo navikli.

Film 'Bijeli prah' ne propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Domi TV. Više filmskih naslova potražite na domatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju