Jedan jedini Robert Downey Jr. kao ekscentričan, ali i genijalan detektiv Sherlock Holmes!

Sherlocka Holmesa (Robert Downey Jr.) proslavilo je pronalaženje istine u najsloženijim misterijima. Uz pomoć doktora Johna Watsona (Jude Law), Holmes hvata zločince svih vrsta oslanjajući se na svoju genijalnu moć zapažanja i zaključivanja te sirovu snagu.

No, sada se iznad Londona sprema prijetnja s kakvom se Holmes nikad prije nije suočio i upravo izazov kajeg je cijelo vrijeme tražio. Nakon niza brutalnih ubojstava, Holmes i Watson u posljednji čas spašavaju najnoviju žrtvu i razotkrivaju ubojicu, lorda Blackwooda (Mark Strong)…No tu priči nije kraj…

Kolika je bila posvećenost samoj ekranizaciji filma pokazuje i anegdota sa snimanja: u sceni u kojoj Watson pita Sherlocka je li svjestan kako je to što pije namjenjeno za operaciju oka je zapravo referenca na Sherlockov problem s kokainom. Naime, u to vrijeme kokain je korišten kao anestetik prilikom operacije oka. U pričama, Sherlock si kokain ubrizgava.

Glumica Rachel McAdams koja utjelovljuje lik Irene Adler, je morala svakodnevno oblačiti uske korzete koje su potom stezali. Kako bi si olakšala, McAdams je, prije oblačenja korzeta ‘napuhala’ trbuh ili bi pojela veliku porciju zobene kaše kako je ne bi previše stegli te bi tokom dana mogla lakše disati. Ubrzo su njen 'trik' pročitali kostimografi te je McAdams morala prestati.

Posvećenost glumaca dokazana je i kroz fizičke napore koji su bili svakodnevni, a Robert Downey Jr., Jude Law i Rachel McAdams su većinu opasnih scena snimali sami,a ne koristeći kaskadera..

Njihove vratolomije možete pogledati u videu: 

Film "Sherlock Holmes" gledajte u subotu u večernjem terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju