Teško ćete pronaći svestraniju osobu od njega

Steven Seagal mogao bi se odazvati i na "Stefan", budući da mu je jedno od tri državljanstava srpsko. Uz rodni SAD, kao kod kuće osjeća se i u Rusiji. Jedan dio života proveo je i u Japanu pa se da zaključiti da je zaista svjetski čovjek. 

Osim raznolikih zemalja u kojima je živio i u koje je putovao, poznat je i po svojim raznolikim talentima. Naime, Seagal se izjašnjava kao filmski glumac, redatelj, majstor borilačkih vještina i glazbenik. U nekima je manje, a u nekima više uspješan. Kao filmski glumac i redatelj niže nagrade, ali ne one u kategorijama najboljih.

Jedini film u kojem Seagal glumi, a koji je nominiran za Oscara jest film "Pod opsadom". Nominiran je u dvije kategorije, i to za zvuk i zvučne efekte. 

U filmu skupina plaćenika predvođenih CIA-inim operativcem Williamom Stranixom, uz pomoć brodskog časnika Krilla, preuzima kontrolu nad američkim ratnim brodom s nekoliko desetaka nukleranih bojevih glava. Jedini čovjek koji im se može suprotstaviti osobni je kuhar kapetana broda, zapravo bivši specijalac Casey Ryback. Neočekivanu pomoć Ryback će dobiti od striptizete Jordan (E. Eleniak).

Casey Ryback bivši je kapetan marinaca "Tuljana", trenutno zaposlen kao kuhar na američkom bojnom brodu. Članovi posade pripremaju rođendansku proslavu za kapetana Adamsa te angažiraju plesačicu Jordan Tate da iskoči iz torte.

Film "Pod opsadom" ne propustite pogledati u nedjelju u večernjem terminu na Doma TV-u!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju